Πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας ήταν πολλά για όλους τους φίλους του Jack Starr και των Burning Starr δεδομένου του ότι από τη στιγμή της επαναδραστηριοποίησης τους με το “Defiance” το 2009, δεν έχουμε απογοητευτεί ούτε κατ’ ελάχιστο. Η κατάσταση όμως με την πανδημία δεν ευνόησε τις καταστάσεις αλλά…κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το “Souls of the Innocent” δεν είναι απλώς το νέο album των Burning Starr αλλά σηματοδοτεί και δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις στο στρατόπεδο της μπάντας. Η πρώτη είναι η αλλαγή δισκογραφικής στέγης και η δεύτερη η αλλαγή τραγουδιστή ύστερα από μία επιτυχημένη καθόλα παρουσία του σπουδαίου Todd Michael Hall. Αντικαταστάτης αυτού ο γνώριμος (κυρίως από τους Hitten) Alexx Panza.

To “Souls of the Innocent” συνεχίζει ουσιαστικά στο ίδιο μουσικό μονοπάτι από εκεί που σταμάτησε το “Stand Your Ground” και φυσικά έχει όλα εκείνα τα γνώριμα χαρακτηριστικά epic/power στοιχεία του “Defiance” και “Land of the Dead”. Η βασική διαφορά με τον προκάτοχό του είναι ότι δεν έχει τόσο μακροσκελή και πολύπλοκα θέματα και είναι σαφέστατα πιο άμεσο και…ξεκάθαρο. Επιπλέον, η φωνή του Panza έχει «δέσει» άψογα και αναδεικνύει στο έπακρο τις συνθέσεις των Starr/Meloni. Νομίζω ότι πρόκειται για μία σωστή επιλογή που θα δικαιώσει τους Burning Starr. Ο χρόνος θα δείξει…

Σαφώς τα highlights που ξεχωρίζουν με τη μία είναι το ομώνυμο κομμάτι (όπου ήταν και η επίσημη audition του Panza και αυτή που ακούμε τελικά στο δίσκο), το “I Am The Sinner” που κυκλοφόρησε και σαν single και το bonus κομμάτι “When Evil Calls” που είναι από τα sessions του “Stand Your Ground” και συναντάμε τον Todd Michael Hall στα φωνητικά. Το “Souls of the Innocent” είναι μία μεγάλη επιστροφή για τον Jack Starr. Μέσα στη δεκάδα των καλύτερων δίσκων της χρονιάς…τουλάχιστον προς το παρόν!

Highlight: Αναμένοντας την επιστροφή και στις περιοδείες…covid επιτρέποντος.