Προ μηνών είχαμε δημοσιεύση μια συνέντευξη με τον Jeff Collins, διακεκριμμένο δημοσιογράφο και ραδιοπαραγωγό του Βρετανικού μουσικού τύπου. Στη συνέντευξη αυτή, έγινε λόγος για ένα βιβλίο που ο ίδιος έγραψε το 2007 με τίτλο “Rock Legends At Rockfield”.

Κύριο θέμα του βιβλίου αυτού είναι τα γνωστά Rockfield Studios που βρίσκόταν κοντά στο Monmouth της Ουαλλίας (σήμερα έχει μετακομίσει στο Λονδίνο και αν αναζητήσει κάποιος λεπτομέρεις θα διαπιστώσει πόσα πολλά από τα αγαπημένα του rock και metal album των δεκαετιών ’70 και ’80 είναι ηχογραφημένα εκεί)

Ο Jeff Collins αναφέρεται με έναν μοναδικό τρόπο στο πέρασμα κάποιων από τα μεγαλύτερα σχήματα του πλανήτη από τα Rockfield Studios και στη δουλειά που έκαναν εκεί. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του βιβλίου θεωρώ ότι είναι η αναφορά και οι περιγραφές γεγονότων και εμπειριών όχι μόνο από τους ίδιους τους μουσικούς, αλλά από τους λοιπούς συντελεστές των ηχογραφήσεων, παραγωγούς, τεχνικούς, roadies και άλλα πρόσωπα γύρω από τα συγκροτήματα, γεγονός που όπως και ο ίδιος μας είχε αναφέρει, είναι πολλές φορές πιο σημαντικό από το τυποποιημένο που συνηθίζουν να λάνε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Εδώ, θα πρέπει να σημειώσω ότι η άποψη αυτή του συγγραφέα ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή της ομάδας του Rockpages.gr στα αφιερώματα σε Kiss και Def Leppard που παρουσιάστηκαν την τελευταία διετία και που θα συνεχιστούν σύντομα.

Κάποια από τα ονόματα στα οποία αναφέρεται ο Jeff Collins και μάλιστα σε ξεχωριστά καφάλαια για την παρουσία τους στα Rockfield Studios είναι οι Black Sabbath, Motorhead, Queen, Led Zeppelin, Hawkwind, Judas Priest, Oasis, Stone Roses και άλλα μεγάλα ονόματα του rock χώρου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και δίδεται η ευκαιρία στον αναγνλωστη να μάθει πράγματα για τα οποία δεν θα βρει αλλού πηγές για να ανατρέξει. Είναι δε διαθέσιμο από αρκετά Βρετανικά e-stores, άρα και εύκολη η απόκτηση του.