Η Jessica Wolff είναι μια εξαιρετική καλλιτέχνις. Δεν είναι μονάχα μια αξιόλογη μουσικός αλλά γυμνάστρια, αθλήτρια πολεμικών τεχνών, ηθοποιός και λάτρης των extreme sports. Αναφέραμε ότι έχει για κατοικίδιο έναν βόα; Αυτή την περίοδο κυκλοφορεί στην Ευρώπη το δεύτερο της album με τίτλο “Grounded” και εμείς την συναντάμε στο βροχερό Ελσίνκι για όλες τις λεπτομέρειες. Οι fans της αμερικανικής pop/rock σκηνής ας τσεκάρουν… Συνέντευξη: Σάκης Νίκας

_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_

Rockpages.gr: Πως ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα σαν μουσικός;

_x000D_

Jessica Wolff: Ξεκίνησα επαγγελματικά όταν ήμουν 18 χρόνων. Ασχολιόμουν με την κλασική μουσική από τα 12 αλλά μόλις έγινα 18 έκανα τη στροφή στο pop/rock και έγραψα το πρώτο μου τραγούδι το οποίο βέβαια κυκλοφόρησε 2 χρόνια μετά. Έκανα και μαθήματα υποκριτικής και κάποια στιγμή έπρεπε να αποφασίσω ανάμεσα στη μουσική ή το θέατρο. Διάλεξα τη μουσική και έδωσα στον εαυτό μου ένα χρονικό περιθώριο 6-7 χρόνων για να δω αν θα τα καταφέρω στη μουσική βιομηχανία. Υποσχέθηκα πάντως ότι δεν θα τα παρατήσω σε αυτό το διάστημα και ο,τιδήποτε συμβεί θα συνεχίσω. Αν τώρα δεν τα καταφέρω, θα έχω τη μουσική σαν χόμπι.

_x000D_

JessicaWolff01

_x000D_

Rockpages.gr: Χρείαζεται να έχεις μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα για να παρατήσεις το σχολείο και να αφοσιωθείς στη μουσική. Ποια ήταν η στάση των γονιών σου;

_x000D_

Jessica Wolff: Ευτυχώς ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή.JessicaWolff03

_x000D_

Rockpages.gr: Πρόσεξα στα video-clips σου ότι τα μαθήματα υποκριτικής βοήθησαν αφού τα πας περίφημα σαν ηθοποιός…

_x000D_

Jessica Wolff: Είναι κάτι που το έχω μέσα μου. Θεωρούσα ότι μέσω της μουσικής θα μπορούσαν να ανοίξουν και κάποιοι ορίζοντες στο θέατρο και την ηθοποιία. Ωστόσο, η μουσική παραμένει η βασική μου προτεραιότητα.

_x000D_

Rockpages.gr: Οπότε έχουμε τη μουσική, την ηθοποιία, τα αθλήματα…τρεις πλευρές της Jessica Wolff…

_x000D_

Jessica Wolff: Βασικά υπάρχουν και άλλες πλευρές…πρόσθεσε σε αυτά τη γυμναστική και τα extreme sports και παίρνεις μία καλή εικόνα για μένα…α, και το kickboxing!

_x000D_

Rockpages.gr: Γιατί extreme sports και όχι κανονικά sports…;

_x000D_

Jessica Wolff: Λατρεύω τα extreme sports. Οι ρίζες μου είναι σε ένα νησί στη Φινλανδία όπου πηγαίνουν οι οικογένειες τα καλοκαίρια για να ηρεμήσουν. Μεγάλωσα σε ένα μικρό σπιτάκι στην εξοχή και δεν υπήρχε τίποτα γύρω…ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό…για να αποκτήσεις κάποια βασικά πράγματα έπρεπε να πάρεις ένα μικρό πλοιάριο και να πας σε ένα κοντινό μέρος. Οπότε, έπρεπε να μάθω το πως να κυβερνώ ένα πλοιάριο, πως να το δένω, πως να προετοιμάζομαι για μία καταιγίδα, να ανάβω φωτιά κτλ. Ο πατέρας μου με έμαθε να τα κάνω όλα αυτά. Έτσι ήμουν ένα παιδί που έπαιζα ξυπόλητο στην εξοχή και του άρεσε η ταχύτητα και ο κίνδυνος. Να σκεφτείς από τα 6 μου έκανα snowboard και μετά άρχισα να μαθαίνω να κάνω καταδύσεις. Θέλει μεγάλο θάρρος και αντοχή. Τώρα που το σκέφτομαι μοιάζει με το να ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή για να τραγουδήσεις (γέλια).

_x000D_

_x000D_

Rockpages.gr: Ποιο είναι το πιο τρομακτικό…το να κάνεις κατάδυση ή το να είσαι πάνω στη σκηνή;

_x000D_

Jessica Wolff: Κοίτα…η πιο τρομακτική εμπειρία που είχα σαν performer ήταν όταν άνοιξα τη συναυλία των Nightwish…ήταν 10.000 άτομα και όπως καταλαβαίνεις δεν είχα ξαναπαίξει μπροστά σε τόσο κόσμο. Είχε όμως και πλάκα.

_x000D_

Rockpages.gr: Τι θυμάσαι από την παιδική σου ηλικία; Τι μουσική άκουγες;

_x000D_

Jessica Wolff: Άκουγα πολύ Pink Floyd και Janis Joplin και μετά ανακάλυψα την Pink την οποία παρακολουθώ μέχρι σήμερα. Σημασία για μένα έχει περισσότερο το τραγούδι και λιγότερο το στυλ της μουσικής.

_x000D_

Rockpages.gr: Πως θα περιέγραφες, λοιπόν, τη μουσική σου; Είναι pop/rock;

_x000D_

Jessica Wolff: Νομίζω πως ναι.

_x000D_

Rockpages.gr: Ξέρεις…η rock πτυχή της μουσικής σου μπορεί να εντοπιστεί και στους στίχους οι οποίοι είναι καλογραμμένοι και γιατί όχι αντιδραστικοί.

_x000D_

Jessica Wolff: Σε ευχαριστώ. Μου αρέσει να εμβαθύνω με τους στίχους μου και δεν θέλω απλώς να εφησυχάζω με κάτι απλό που θα συνοδεύσει τη μουσική. Έτσι χρησιμοποιώ πολλές αλληγορίες και μεταφορές παίζοντας με τις λέξεις. Είναι μία ευχάριστη διαδικάσία για μένα και γίνεται ακόμη καλύτερη όταν συνεργάζομαι και με άλλους ανθρώπους πάνω στις μελωδίες που θα “ντύσουν” αυτούς τους στίχους.

_x000D_

22467636 10155920291234090 8909928500496617637 o

_x000D_

Rockpages.gr: Ένα από τα καλύτερα σου τραγούδια είναι το “Want You Out Of My Head”. Πόσο εύκολο είναι να βγάλεις κάποιον από το μυαλό σου;

_x000D_

Jessica Wolff: (γέλια) να στο θέσω έτσι: αν σου πω ότι δεν θα πρέπει να σκεφτείς έναν ροζ ελέφαντα στο υπόλοιπο της ημέρας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σκέφτεσαι συνέχεια έναν ροζ ελέφαντα! Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Η καλύτερη λύση είναι να κάνει πράγματα που σε γεμίζουν και αγαπάς. Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Για μένα είναι το kickboxing και να πηγαίνω έναν περίπατο…φυσικά και η μουσική.JessicaWolff04

_x000D_

Rockpages.gr: Διάβαζα τις προάλλες στο website σου και έκανες λόγο για μία πολύ “σκοτεινή” περίοδο της ζωής σου. Θέλει θάρρος για να μιλήσεις ανοιχτά για άσχημες καταστάσεις πόσο μάλλον να ανοιχτείς στους fans σου…

_x000D_

Jessica Wolff: Νομίζω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί με τις ψεύτικες δηλώσεις και την υποκρισία. Μην ξεχνάμε ότι και οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι οι οποίοι περνούν και εκείνοι δύσκολες καταστάσεις. Οπότε δεν φοβάμαι να ανοιχτώ και να εκφράσω τα συναισθήματά μου.

_x000D_

Rockpages.gr: Σωστά. Άλλωστε και από τη φύση τους οι καλλιτέχνες είναι και πιο ευαίσθητα άτομα.

_x000D_

Jessica Wolff: Ακριβώς! Για αυτό άλλωστε νιώθω και την ανάγκη να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου.

_x000D_

Rockpages.gr: Το πρώτο σου album ονομάζεται “Renegade” και κυκλοφόρησε το 2013. Να υποθέσω ότι ο τίτλος αναφέρεται στον χαρακτήρα σου…;

_x000D_

Jessica Wolff: Πολύ σωστά. Είμαι άνθρωπος που θα κάνει πάντα αυτό που θέλει ανεξαρτήτως τι σκέφτονται οι υπόλοιποι. Έτσι, άλλωστε, καταλαβαίνεις και ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι σου.

_x000D_

Rockpages.gr: Το δεύτερο album σου “Grounded” κυκλοφόρησε αρχικά μόνο στην Ιαπωνία. Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα ώστε να διαδόσεις τη μουσική σου και στον υπόλοιπο κόσμο;

_x000D_

Jessica Wolff: Όταν ήμουν στην Ιαπωνία μου άρεσε πολύ η όλη ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι. Δεν με απασχολεί τόσο ο αριθμός των ατόμων που θα ακούσει τα τραγούδια μου όσο το να έρθει έστω και ένας και να μου πει ότι η μουσική μου άλλαξε τη ζωή του. Έτσι η προσέγγιση μου έχει να κάνει περισσότερο με συναισθήματα και λιγότερο με αριθμούς. Ωστόσο, υπήρχαν σαφώς προκλήσεις…π.χ. έφυγαν μερικά μέλη από τη μπάντα μου και η όλη διαδικασία καθυστέρησε.

_x000D_

Rockpages.gr: Τι ήταν αυτό που καθυστέρησε περισσότερο την όλη φάση της προετοιμασίας του δίσκου;

_x000D_

Jessica Wolff: Τα χρήματα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα πάντα περνάνε μέσα από ενδιάμεσους ανθρώπους, managers, εταιρείες κτλ. οι οποίοι πολλές φορές δεν κινούν τα νήματα όσο γρήγορα θα ήθελες. Δεν είναι στο χέρι σου…από αυτούς γίνεται το παιχνίδι και έτσι αναγκαστικά πολλές φορές η όλη διαδικασία σταματά ή επιβραδύνεται. Ωστόσο, τώρα αποφάσισα να τα αναλάβω όλα εγώ για αυτό και τα χρήματα είναι ένας εκ των σημαντικότερων λόγων αυτής της επιβράδυνσης.

_x000D_

_x000D_

Rockpages.gr: Οπότε ο δίσκος κυκλοφορεί το Νοέμβριο και στην υπόλοιπη Ευρώπη…;

_x000D_

Jessica Wolff: Ναι. Θα βγει και σε φυσικό προιόν από τη Metalapolis Records.

_x000D_

Rockpages.gr: Γιατί απόφάσισες να ονομάσεις το δίσκο “Grounded”; Είσαι ένα…προσγειωμένο άτομο;

_x000D_

Jessica Wolff: Ναι…100%! Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πλήρη επίγνωση των καταστάσεων και είναι εξαιρετικά προσγειωμένο. Το γεγονός ότι είμαι ένας ατίθασος χαρακτήρας δεν σημαίνει ότι είμαι αλαζονική απέναντι στους ανθρώπους…το αντίθετο, μάλιστα. Είμαι ευγνώμων για αυτά που έχω και με έχει βοηθήσει πολύ η όλη ενασχόληση μου με τις πολεμικές τέχνες σε αυτή τη γενικότερη στάση ζωής.

_x000D_

Rockpages.gr: Έβλεπα τα video-clips σου και παρατήρησα ότι είναι όλα πολύ καλογυρισμένα με μία άριστη αισθητική και σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι πανάκριβα.

_x000D_

Jessica Wolff: Δεν είναι (γέλια)! Ευτυχώς συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν μεράκι για δουλειά και δίνουν όλη τους την ψυχή για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επιπλέον, θέλω να υπάρχει πάντα μία ιστορία ώστε να ταιριάζει γάντι με τους στίχους αλλά και τη μουσική μου. Αλλιώς δεν έχει νόημα να γυρίσεις ένα video-clip που σύντομα θα ξεχαστεί.

_x000D_

Rockpages.gr: Είμαστε τώρα στη Φινλανδία…τα τελευταία χρόνια έχεις ταξιδέψει στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στις Κάννες, στην Αμερική και γύρισες ένα video στην Κροατία ενώ την ίδια στιγμή σκεφτόσουν να μετακομίσεις στον Άγιο Δομίνικο. Είσαι κανένας μυστικός πράκτορας…κανένα παράρτημα της MI6;

_x000D_

Jessica Wolff: (γέλια) Όχι! Απλώς μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και έτσι δεν παραπονιέμαι όταν η διασκέδαση συνδυάζεται με τη δουλειά.

_x000D_

JessicaWolff02