Δεν ξαναπέφτω στην παγίδα να αγοράζω παλιούς μεγάλους δίσκους που έχω σε βινύλιο ή και καθόλου, σε απλά CD που δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτε περισσότερο από τα ίδια ακριβώς τραγούδια, άντε και κανα δυο ακόμα από live ή demo. Κι αυτή την ιστορία με τα digitally remastered δεν την συμπαθώ καθόλου.

Για τα περισσότερα μεγάλα album, αργά ή γρήγορα θα κυκλοφορήσει μια έκδοση που θ’ αξίζει τον κόπο να πληρώσω έστω και κάτι παραπάνω.

Κάτι σαν αυτή εδώ ας πούμε. Ένα από τα πλέον κλασσικά album των Jethro Tull κυκλοφορεί από την EMI με αφορμή τα σαράντα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη του κυκλοφορία. To album με το ένα και μοναδικό, ομώνυμο τραγούδι σε δύο μέρη (υπήρχαν οι…πλευρές τότε, να μην ξεχνιόμαστε) υπάρχει τώρα στα ράφια σε μια πολυτελή έκδοση με το “Thick As A Brick” και σε Audio DVD σε τέσσερα διαφορετικά format ας τα πούμε τα οποία νομίζω ότι καλό θα ήταν να αναφέρω: 5.1 DTS and dolby digital surround sound, new stereo mix at 96/24 PCM, 1972 stereo mix flat transfer και  AT 96/24 PCM + 1972 radio ad. Αυτό το τελευταίο είναι και το μοναδικό extra του DVD την παρακολούθηση του οποίου κάνουν ενδιαφέρουσα τα γραφικά που δεν αφορούν άλλο από την…ανάγνωση της κλασσικής εφημερίδας St Cleve Chronicle.

Στην πανέμορφη αυτή κασσετίνα υπάρχει επίσης ένα βιβλίο με περισσότερες από εκατό σελίδες, το πρώτο μισό του οποίου απασχολούν τα φύλλα της εφημερίδας από την original έκδοση και το υπόλοιπο περιλαμβάνει μεταγενέστερα θέματα, τους στίχους σε Γερμανικά και Ιταλικά, τις ημερομηνίες της τότε περιοδείας κι άλλα ενδιαφέροντα. Να σημειώσουμε εδώ ότι τη μίξη αυτής της έκδοσης είναι δουλειά του Steven Wilson.

Η έκδοση αυτή υπάρχει και σε διπλό βινύλιο, στο δεύτερο εκ των οποίων υπάρχουν απ’ όσο ξέρω 17  καινούργια κομμάτια από τον Ian Anderson και βιβλίο, μάλλον διαφορετικό από αυτό του CD/Audio DVD. Δυστυχώς δεν έχει πέσει στα χέρια μου η βινυλιακή έκδοση και κρατάω όπως διαβάζετε κάποιες επιφυλάξεις.