Και μπορεί, φυσικά, ο Johnny Lima να μην έχει την αίγλη ή το όνομα ενός π.χ. Mike Tramp ή Kip Winger αλλά είναι ένας πολύ καλός μουσικός με μία αξιόλογη πορεία στο χώρο. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η τιμή του εισιτηρίου ήταν χαμηλή (10 Ευρώ) εντούτοις μόλις καμιά πενηνταριά άτομα βρέθηκαν στο Bat City την Τρίτη το βράδυ δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό σε διοργανωτές και fans αναφορικά με πιθανά μελλοντικά hard rock events στη χώρα μας.

Το πρώτο opening act περιελάμβανε ένα ακουστικό set από τους Nick Sansis Stratosphere οι οποίοι δυστυχώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον λιγοστό κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο club. Η αλήθεια είναι ότι το παλιομοδίτικο blues rock με αρκετές αναφορές στο classic rock των αρχών της δεκαετίας του 70 δεν ταίριαζε με το γενικότερο κλίμα της βραδιάς και ίσως αδικήθηκαν από αυτό καθώς μουσικά δεν ήταν αδιάφοροι αλλά μάλλον υποτονικοί και παράταιροι. Ίσως σε κάποιο άλλο πλαίσιο να κόλλαγαν περισσότερο.

Η απόκαλυψη της βραδιάς –τουλάχιστον για μένα προσωπικά- ήταν οι Flying Mercury. Με ένα full electric show και ένα ολοκαίνουργιο ντεμπούτο στις αποσκεύες τους, τα παιδιά απέδειξαν ότι με πολύ δουλειά και επιμονή πάνω στον τομέα των συνθέσεων όλα γίνονται! Παίζοντας κομμάτια από το δίσκο τους “Love is a Mystery” και μία διασκευή στο “Fool For Your Loving” (Whitesnake), οι Flying Mercury κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο με το μελωδικό hard rock που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 80. Full πλήκτρα, εξαιρετικό rhythm section, φανταστική κιθάρα και ωραία φωνητικά αλλά κυρίως πιασάρικες και δουλεμένες συνθέσεις συνθέτουν την εικόνα της εκπληκτικής εμφάνισης των Flying Mercury. Οι fans των Whitesnake, Bon Jovi, Europe, FM κτλ. θα πρέπει σίγουρα να τους τσεκάρουν ενώ εγώ απλώς να προσθέσω ότι οι Raw Silk θα ήταν σίγουρα περήφανοι για τους Flying Mercury!

FlyingMercuryΛίγο πριν τις 12 ανέβηκε στη σκηνή ο Johnny Lima κρατώντας την ακουστική του κιθάρα και τον κόσμο από κάτω να τον υποδέχεται θερμά περιμένοντας να τον δει για πρώτη φορά επί σκηνής. Ο Αμερικανός τραγουδιστής (με τις πορτογαλικές ρίζες) είχε ακυρώσει την προηγούμενη μέρα την εμφάνιση του στη Στοκχόλμη για να ξεκουράσει τη φωνή του («δεν θα ακύρωνα με τίποτα τη συναυλία στην Ελλάδα», μας είπε) και έτσι ήταν λιγάκι επιφυλακτικός. Προσωπικά, η φωνή του μια χαρά μου φάνηκε και σίγουρα, αν δεν ακολουθούσε προσωπική καριέρα, θα μπορούσε να ήταν σε μία tribute μπάντα στους Bon Jovi αφού η φωνή του είναι ολόιδια με του Jon Bon Jovi! Με ακουστικές εκτελέσεις κομματιών από τη δισκογραφία του, ένα νέο κομμάτι και μία διασκευή στο “It’s My Life” (στην slow εκδοχή του, όπως το είχαν παρουσιάσει οι Bon Jovi στο “This Left Feels Right”), o Johnny Lima παρουσίασε ένα τίμιο live set για περίπου μία ώρα. Θα ήθελα, βέβαια, να έπαιζε περισσότερα up tempo κομμάτια (π.χ. “Leavin’ In The Morning”, “My Country ‘Tis of Thee” από το “Shine On”) και να μην έδινε τόσο έμφαση στις μπαλάντες αλλά δεν έγινε και τίποτα. Highlight της βραδιάς ήταν σίγουρα η εκτέλεση του “Blame It On Love” με το “Memory Lane” να ακολουθεί κατά πόδας.

Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση σε ανάλογα events. Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους αλλά η στήριξη είναι αναγκαία ειδικά στις απειροελάχιστες hard rock συναυλίες που γίνονται στην Ελλάδα.

Σάκης Νίκας

Φωτό: Chris Kappas

JohnnyLima