Η μουσική βιομηχανία είναι γεμάτη από ιστορίες συγκροτημάτων που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει σπουδαία πράγματα αλλά για μία σειρά από λόγους και αιτίες δεν κατάφεραν ποτέ να ξεχωρίσουν ή έστω να αφήσουν το αχνό σημάδι τους σε μία υποσημείωση μία hard rock/metal εγκυκλοπαίδειας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν το άξιζαν. Κάποιοι, μάλιστα, ίσως και με το παραπάνω. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι Αμερικανοί Jones Street που ηχογράφησαν μερικά εξαιρετικά τραγούδια στις αρχές της δεκαετίας του 90 αλλά δυστυχώς για αυτούς το ρευστό τοπίο με την εμφάνιση του grunge δεν τους έδωσε μία μικρή ευκαιρία.

Προερχόμενοι από τη…Μέκκα του hard rock, το Los Angeles, οι Jones Street κατάφεραν να επιστρατεύσουν τους Vince Neil και Steve Stevens οι οποίοι ανέλαβαν την παραγωγή σε κάποια από τα τραγούδια με άριστο αποτέλεσμα. Ο τσαμπουκάς των Skid Row και των πρώιμων Guns N’ Roses συνδυασμένος με τη μελωδία των Motley Crue αλλά και το στακάτο ρυθμό των AC/DC αποτελούν μία καλή περιγραφή για το τι μπορεί να περιμένει κάποιος αγοράζοντας το “Out Of The Gutter”. Και πιστέψτε με, δεν μιλάμε για τίποτα φτηνές κόπιες των παραπάνω μεγαθηρίων αλλά για ταλαντούχους μουσικούς που αν κυκλοφορούσαν τα ίδια κομμάτια π.χ. το 1988/89 η ιστορία μπορεί να είχε γραφτεί διαφορετικά για αυτούς.

Η Eonian Records μας προσφέρει μία άριστη δουλειά στα γνωστά επίπεδα όλων των προηγούμενων κυκλοφοριών της. Και εδώ μιλάμε για ένα ηχητικό άριστο προϊόν έτοιμο για κυκλοφορία από πολυεθνική. Ακόμη και το demo “On The Edge” που κλείνει το δίσκο είναι εντυπωσιακό. Αγορά με κλειστά μάτια για όλους τους φίλους του ορθόδοξου hard rock…

Highlight: Και μόνο το εξώφυλλο να δεις, δεν χρειάζεται καν να ακούσεις κάτι για να καταλάβεις τι παίζουν οι Jones Street.