Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Sleazy Lizards τους οποίους δεν είχα ξαναδεί και πραγματικά μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις! Αποτελούμενοι από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς και performers σε κέρδιζαν κατευθείαν τόσο με τα κομμάτια τους αλλά κυρίως με την ενέργεια που έβγαζαν πάνω στη σκηνή. Ο τραγουδιστής Jet Papas ήταν αεικίνητος και απόλυτα επικοινωνιακός ενώ το rock n’ roll τους θύμιζε κάτι ανάμεσα στη sleaze σκηνή του LA των τελών της δεκαετίας του 80 και τις πρώιμες alternative αναζητήσεις κάπου εκεί στο 1990. Ειδικά το τραγούδι τους “Bahama Mama” θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βγει από τους Mother Love Bone. Περιμένω να τους δω σε ένα πλήρες set για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα αλλά εκείνο το βράδυ στο Modu ήταν εντυπωσιακοί!

IMG 7877

Η συνέχεια ανήκε στους Flying Mercury οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στο line-up τους και έτσι είχα μία περιέργεια για το πώς θα παρουσιάζονταν στο πρώτο live με τη νέα τους σύνθεση. Ο Jon Soti τα πήγε περίφημα πίσω από το μικρόφωνο ενώ και ο guest καλεσμένος στην κιθάρα, ο Φώτης από τους Lace n’ Leather ήταν πολύ καλός. Η απόδοση τους ήταν στα γνωστά υψηλά επίπεδα αλλά προσωπικά θα ήθελα να ακούσω περισσότερα τραγούδια από το δίσκο τους και λιγότερες διασκευές (αν και η εκτέλεση του “Give In To Me” ήταν φανταστική). Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σκηνή ανέβηκε για το κομμάτι “Our Love Will Never Die” ο παλιός (πλέον) τραγουδιστής του συγκροτήματος, Γιάννης Καλύβας.

IMG 8108

Είχε έλθει, όμως, η ώρα για τον μεγάλο Kip Winger! Στις 11:20 ακριβώς ανεβαίνει στη σκηνή χαμογελαστός και με μία ηλεκτροακουστική δωδεκάχορδη κιθάρα έτοιμος να εξαπολύσει για τα επόμενα 100 λεπτά όλα εκείνα τα hits τα οποία αγαπήσαμε τόσο από τους τρεις πρώτους δίσκους των όσο και ορισμένα κομμάτια από τη solo δισκογραφία του. Πλαισιωμένος σε μερικά τραγούδια από έναν πολύ καλό Έλληνα μουσικό στα κρουστά, τον Στέλιο Παύλου. ο Kip Winger έδειξε πραγματικά το πώς πρέπει να παρουσιάζονται τέτοιου είδους συναυλίες! Με περίσσεια άνεση πάνω στη σκηνή αλλά κυρίως με άριστα δομημένες ενορχηστρώσεις των κομματιών του, ο Kip απέδειξε (όχι ότι χρειαζόταν αλλά μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο) πόσο σπουδαίος μουσικός και performer είναι!

IMG 8163

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω τον χαμό που έγινε στα “Easy Come, Easy Go”, “Can’t Get Enuff”, “Hungry”, “Rainbow In The Rose”, “Madalaine”, “Seventeen” κ.α. όπου όλοι στο Modu τραγουδούσαμε με όλες τις δυνάμεις μας! Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναφέρουμε highlights από την εμφάνιση του Winger (αφού όλη η συναυλία ήταν από μόνη της ένα highlight), προσωπικά θα σημειώσω τις αψεγάδιαστες εκτελέσεις των “Blind Revolution Mad”, “Down Incognito”, “Spell I’m Under” και “Who’s the One” από το αγαπημένο μου “Pull”, τη στιγμή που ο Kip αποφασίζει να παίξει ορισμένες παραγγελιές από το κοινό με προεξέχουσα αυτή για το ανυπέρβλητο “Without The Night”, τις συγκινητικές εκτελέσεις των “Headed For A Heartbreak” και “Miles Away” (ο Kip ανέβασε στη σκηνή την κοπέλα που έκανε guest φωνητικά στους Flying Mercury η οποία ήταν σαφώς εμφανώς τρακαρισμένη) αλλά και το απίστευτο “Deal With The Devil” από το υποτιμημένο “Karma”. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε ότι σε 2-3 τραγούδια τον συνόδευσε στην κιθάρα ο φίλος και συνεργάτης του Kip, Cenk Eroglu καθώς και το…τηλεφώνημα που έκανε ο Kip στον Reb Beach ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν σε ένα βανάκι με τους Whitesnake!

IMG 8336

Κάπως έτσι ο Kip Winger μας αποχαιρέτησε ανανεώνοντας το ραντεβού του για το δεύτερο live του Σαββάτου. Επαναλαμβάνω ότι αν όλα τα ακουστικά sets ήταν δουλεμένα με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερος κόσμος θα τα τιμούσε με την παρουσία του. Επιπλέον, ελπίζουμε να δούμε πολλά ακόμη τέτοια events στο συγκεκριμένο χώρο γιατί το Modu είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό club. Νομίζω ότι και τα 100-150 περίπου άτομα που βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν ένα φανταστικό live. Η μόνη (και μόνιμη) μου απορία είναι η εξής: έρχεται ο Kip Winger και υπάρχουν στο club μονάχα 150 (το πολύ) άτομα. Οι υπόλοιποι Έλληνες hard rock fans περιμένουν, δηλαδή, μονάχα ένα full electric show από τους Bon Jovi…;

Σάκης Νίκας

IMG 8256

{galleryLiveReports/2016/Winger}{/gallery}