Ο Kirk Hammet εκτός από κιθαρίστας των Metallica είναι και μανιώδης συλλέκτης αντικειμένων σχετικά με ταινίες με τέρατα, από αφίσες, κουκλάκια, μάσκες, κοστούμια, περιοδικά και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά ένα φωτογραφικό λεύκωμα 220 σελίδων με κάποια highlights – και όχι όλη- της συλλογής του Kirk.

Από μικρός είχε «κόλλημα» με της ταινίες τρόμου με τέρατα και μάλιστα φαντασιωνόταν ότι τον κυνηγούσαν στον δρόμο την ώρα που γυρνούσε από το σχολείο, όπως εκμυστηρεύεται στον Stefan Chirazi, ο οποίος έκανε τρεις συνεντεύξεις με τον κιθαρίστα – συλλέκτη αναλύοντας το πώς ξεκίνησε τη συλλογή του και τι ήταν αυτό που τον τράβηξε στην horror θεματολογία. O Hammet μιλάει για τα παιδικά του χρόνια και πως οι ταινίες τρόμου ήταν για αυτόν κάτι σαν καταφύγιο από την πραγματικότητα, τη σχέση που απέκτησαν οι ταινίες με τα πρώτα του heavy ακούσματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν τον αναγνωρίζουν σαν μέλος των Metallica, κάποιες σημαντικές γνωριμίες με ανθρώπους του χώρου και τον Johnny Ramone που μοιραζόταν την ίδια τρέλα και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους φίλους του είδους. Φυσικά, περίοπτη θέση στη συλλογή έχουν και οι κιθάρες του με τον Frankenstein, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και δυο φωτογραφίες που τον δείχνουν όταν άρχισε τη συλλογή με λιγοστά αντικείμενα και μια πιο πρόσφατη τραβηγμένη στο ίδιο δωμάτιο με εμφανές πολύ περισσότερα πράγματα γύρω του!
 
Η έκδοση είναι πάρα πολύ προσεγμένη με γυαλιστερή εκτύπωση, εξαιρετικές φωτογραφίες και σχόλια για κάθε αντικείμενο που προβάλλεται. Το κείμενο καταλαμβάνει με το ζόρι τριάντα σελίδες, αφού πρωταγωνιστές είναι τα εκθέματα του Kirk Hammet. In Horror We Trust!