KISS – KISS Rocks Vegas

0

Μπορεί οι οπαδοί των KISS να περιμένουν διακαώς το τέταρτο μέρος του υπερπετυχημένου KISSOLOGY, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν (λίγο;) ακόμη για αυτό και να αρκεστούν με το νέο τους live DVD “KISS Rocks Vegas”. Γυρισμένο το Νοέμβριο του 2014 στα πλαίσια της “40th Anniversary Tour”, οι KISS έπαιξαν για 9 συνεχόμενες βραδιές στο “The Joint Hard Rock Hotel and Casino” και το τελικό αποτέλεσμα φτάνει στα χέρια μας με μία χρονοκαθυστέρηση σχεδόν δύο ετών. Όπως με κάθε κυκλοφορία των KISS υπάρχουν πάντα θετικά και αρνητικά αλλά ευτυχώς στην περίπτωση του εν λόγω DVD τα θετικά υπερτερούν…κατά πολύ μάλιστα. Πάμε να δούμε κάποια χαρακτηριστικά σημεία…

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έλεγα αυτό για το set list των KISS αλλά το πρώτο μισό του live παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους die hard fans της μπάντας. Καλά, μη φανταστείτε ότι ξέθαψαν κανένα διαμάντι από την πλούσια –όσο και ξεχασμένη από τους ίδιους- δισκογραφία τους αλλά δεν συναντάς κάθε μέρα ένα set list που να αποτελείται από το “Creatures of the Night”, το “Parasite”, το “Tears are Falling” και το “War Machine”. Αυτό από μόνο του παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια το set list είναι σχεδόν ίδιο και απαράλλακτο. Βέβαια, το υπόλοιπο μισό είναι προβλέψιμο αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες.

Επιπλέον, η σκηνή είναι εντυπωσιακή (αν και μικρότερη) με τεράστιες οθόνες, φανταστικό light show, πυροτεχνήματα και εκρήξεις αλλά και με πολύ καλές λήψεις από το συνεργείο που ήταν επιφορτισμένο με την κάλυψη του event. O Simmons είναι στην κλασική άριστη φόρμα και δεν σταματάει να ποζάρει ενώ στη μίξη το μπάσο είναι σαφώς ανεβασμένο, ο Singer είναι η σταθερή δύναμη που δίνει την ώθηση στα κομμάτια ενώ ο Stanley είναι καλός τηρουμένης της κατάστασης που βρίσκεται η φωνή του τα τελευταία 5-6 χρόνια. Όσο για τον Thayer, δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Παραμένει ο κλώνος του Ace και το πειθήνιο όργανο των αφεντικών του. Δεν μπόρεσε καν να φέρει αντίρρηση όταν του ζήτησαν να αναπαράγει το trademark solo του Ace με τις ρουκέτες και έτσι το βλέπουμε εδώ σε μία κακέκτυπη μορφή. Και μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα στο να κοπιάρει τα solos του Ace αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα αντίστοιχα του “Creatures…” ή του “Asylum”. Τέλος πάντων…Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι αυτό θα πρέπει να είναι το πιο ξενέρωτο κοινό που έχουμε δει ποτέ σε ένα KISS show.

Συνολικά, πρόκειται για ένα πολύ καλό DVD που αξίζει πραγματικά τα λεφτά του –μιας και κυκλοφορεί σε άπειρες εκδόσεις- και τολμώ να πω ότι είναι ό,τι καλύτερο μας έχουν παρουσιάσει σε οπτικό υλικό από το “Unplugged” και μετά (τα KISSOLOGY εξαιρούνται φυσικά).

Highlight: Στα bonus υπάρχει ένα ακουστικό set για εκείνους που έδωσαν μία περιουσία προκειμένου να συναντήσουν τους KISS. Όπως κάθε ακουστικό set των KISS, έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού αποτελείται από σπάνια κομμάτια όπως π.χ. το “Love Her All I Can”, “Christine Sixteen”, “Plaster Caster” κτλ.