Η ιστορία των Γερμανών Ρόκερ ξεκινάει τα Χριστούγεννα του 2007. Κάποιοι συντάκτες περιοδικών ανακαλύπτουν, ανάμεσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία τους, ένα σιντάκι με τέσσερα κομμάτια, χωρίς εξώφυλλο και πληροφοριακό υλικό… Ακούνε και παθαίνουν με το ύφος του συγκροτήματος και λίγο καιρό αργότερα το πρώτο άλμπουμ των Swabian (Swabia: περιοχή της Βαυαρίας) είναι γεγονός. Οι ίδιοι αναφέρουν επιρροές από τις μεγάλες Sleaze μπάντες, από το NWOBHM, από τους Snake και τους AC/DC… Για να μη σας τα πολυλογώ, οι επιρροές είναι πολλές, αλλά, φαντάζομαι, αυτό που σας νοιάζει είναι αυτό που «βγαίνει» από το πλέον πρόσφατο άλμπουμ τους.

Αυτό λοιπόν που ακούτε είναι ό,τι διαβάσατε πιο πάνω. Ροκ υμνικών ρεφρέν και αγριεμένων εξάχορδων, Hard Rock μοτοσυκλετιακού ύφους και τρίπτυχου μπαντάνας-παρέας-πάρτι. Δεν θα σας κουράσω με θέματα παραγωγής κτλ, οι άνθρωποι είναι Γερμανοί, κατά συνέπεια όλα ακούγονται όπως πρέπει. Η φωνή είναι αλήτικη και «άγαρμπη», είναι ειρωνική και βάρβαρη, δένει τέλεια με τις ρίφες και τα δεύτερα «Ωωωω-Ωωωω» στα ρεφρέν, εντυπωσιάζει στα ψηλά. Τον έχει ακούσει αυτόν τον τύπο ο Slash; Θα πάθαινε σίγουρα!
 
Δεν άκουσα ούτε ένα κομμάτι που να μην μου προκάλεσε θετική εντύπωση. Αναφέρω ενδεικτικά το “Club 27” (Ναι, θα μείνουμε για πάντα 27 χρονών χάρη στη μουσική που γουστάρουμε), το “I will be King”, για το οποίο έχει γίνει και video, το ομώνυμο κομμάτι (επίσης video), το “Operation Supernova”, το “She’s a killer” (scratch me, bite me, kill me – μέσα!)…
 
ΚΑΛΗ ποζεριά, θα αρέσει σε όλους τους φίλους του είδους, εκτιμώ όμως ότι θα αρέσει και ακόμα παραπέρα. Δεν σταματούν οι Γερμανοί να μας εντυπωσιάζουν. Ευτυχώς… για μας!