Οι Πατρινοί φίλοι του Heavy Metal θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των “Korrigan” με τίτλο “Thy Art Lament”. Τα οχτώ παιδιά από την Πάτρα παίζουν ατμοσφαιρικό Black metal και μετά από την κυκλοφορία 2 demo το 2008 καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο. Το “Thy Art Lament” όχι μόνο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο αλλά και η παραγωγή του δίσκου έχει γίνει από τα ίδια τα παιδιά.

Παίρνοντας καταρχήν το δίσκο στα χέρια μου να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ το Album Art. Σου δίνει μια προδιάθεση για το τι μουσική θα ακούσεις στο άλμπουμ. Πολύ καλές συνθέσεις και με συνεργασίες από την ελληνική σκηνή που δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Στο κομμάτι “Versus Sun” στα φωνητικά βοηθάει ο Σωτήρης των “Septic Flesh”, στο κομμάτι “Hopeless Times” ο Κολομπάς των “Bohemian Grove”, στο “Deciphering Denial” που είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου ο Αχιλλέας των “Errorist” και τέλος το σόλο στο κομμάτι “Tonight” το παίζει ο Κώστας Νικολόπουλος των “Dronne”.

Όλη η ατμόσφαιρα του άλμπουμ μου βγάζει κάτι από Tiamat, με τα γυναικεία φωνητικά  να κάνουν πολύ καλό ζευγάρι με τα άγρια brutal φωνητικά.
Η παραγωγή έχει κάποια ελαττώματα αλλα μόνο και μόνο που την έχουν κάνει μόνοι τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Μακάρι στο μέλλον να βρεθεί κάποια δισκογραφική που να τους εντάξει στο δυναμικό της και το επόμενο τους άλμπουμ να είναι αψεγάδιαστο. Γιατί όχι ίσως και να επανηχογραφήσουν το “Thy Art Lament” και να διορθωθούν όλα τα λάθη στην παραγωγή.

Tags