Ας περάσουμε κατευθείαν στην τελική μας αποτίμηση για το νέο δίσκο των Kreator: είναι σίγουρα ο καλύτερος δίσκος για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και άνετα θα συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες θέσεις για τα σημαντικότερα albums της χρονιάς. Το “Phantom Antichrist” δεν είναι μόνο ποιοτικό, ξεσηκωτικό, καταιγιστικό (και δεν ξέρω εγώ τι άλλο…) αλλά κυρίως διακρίνεται από μία ποικιλομορφία και μία εξαιρετική αίσθηση της μελωδίας (ναι, καλά διαβάσατε…της μελωδίας), πάντα μέσα στα όρια του trademark thrash ήχου των Γερμανών.

Δεν χρειάζεται, φυσικά, να θυμίσω ότι όλες οι δουλειές των Kreator στα 00ς ήταν εξαιρετικές. Παρόλα αυτά, ήταν πάνω κάτω παρόμοιες και εφάμιλλες (ιδιαίτερα τα “Enemy of God” και “Hordes of Chaos”). Στο “Phantom Antichrist” ο Mille Petrozza αποφασίζει να εντάξει πολλά στοιχεία παραδοσιακού και κλασικότροπου metal με αρκετά backing vocals και εντυπωσιακά, μελωδικά solos που τολμώ να πω ότι είχαμε να ακούσουμε από την εποχή του “Coma of Souls” και του “Endorama”. Υπό αυτήν την έννοια, το “Phantom Antichrist” είναι ένας old school πολυδιάστατος thrash δίσκος. Από την άλλη, είναι ταυτόχρονα και πολύ μοντέρνος αφού δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν τα γνώριμα μουσικά σημεία από τους τρεις τελευταίους δίσκους των Kreator. Με λίγα λόγια, το “Phantom Antichrist” είναι το σταυροδρόμι που συναντιούνται οι δύο πορείες των Γερμανών ποδηγετών του thrash. Επιλέξτε μία από τις πάμπολλες εκδόσεις της Nuclear Blast και είναι σίγουρο ότι θα «κολλήσετε» με το αριστούργημα των Kreator!
 
Highlight: Μετά τον Petrozza, το αδιαμφισβήτητο αστέρι του δίσκου είναι ο κιθαρίστας Sami Yli-Sirnio. Για τον Ventor τα ξέρετε…
 

Tags

Kreator