Ξεκίνημα (με κάποια καθυστέρηση) με τους Ιταλούς επίσης Sinheresy να μην καταφέρνουν να μου πουν κάτι με το προς Lacuna Coil ύφος τους παρά την εμφανή προσπάθεια που κατέβαλαν στη σκηνή. Θεωρώ ότι βρίσκονται πολύ μακριά από το να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά καλό.

CellarDarling02

Συνέχεια με τους Cellar Darling. Οι ελβετοί, πρώην μέλη των Eluveitie μου φάνηκαν όπως και στο παρθενικό τους album που πρόσφατα παρουσίασα, άνευροι, άοσμοι, με λίγα λόγια, πολύ κακό για το τίποτα. Κρίμα είναι πάντως η πολύ καλή φωνή της Anna Murphy να χάνεται σε κάτι τόσο αδιάφορο, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη.

LacunaCoil03

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειαζόταν κάποιο support group για να ζεστάνει τα 1.000 περίπου άτομα που βρέθηκαν στο Piraeus Academy. Οι Lacuna Coil το κατάφεραν με τις πρώτες κιόλας νότες. Σε ένα σκηνικό σανατόριου, με τις λευκές ενδυμασίες και το make up των ψυχοπαθών δαιμόνων, οι Ιταλοί έφεραν ένα ντελίριο μιάμισης ώρας πραγματικά ανεπανάληπτο. Το set τους ήταν ουσιαστικά best of, η απόδοση τους άριστη, τόσο ατομικά, όσο και σαν σύνολο, με εικόνα μεγάλης μπάντας.

LacunaCoil05

Ο κόσμος δε γινόταν να περιμένει κάτι καλύτερο. Οι Lacuna Coil μ’ αυτή την περιοδεία θεωρώ ότι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και βέβαια περιμένουμε την επόμενη, επετειακή περιοδεία για τα είκοσι χρόνια πορείας τους στη μουσική τη χρονιά που μας έρχεται όπως και πολλά άλλα από το συγκρότημα που από μόνο του ανέβασε τον πήχη πιο ψηλά.

LacunaCoil09

Πριν κλείσω, θέλω να επισημάνω την πολύ έξυπνη κίνηση της μπάντας να δώσει δικαίωμα meet & greet μετά το τέλος της εμφάνισης της στους πενήντα πρώτους που θα τιμήσουν το merchandise της. Ο κόσμος θέλει ένα κίνητρο, ειδικά στις μέρες μας, προκειμένου να βγάλει από την τσέπη μερικά ευρώ και οι Lacuna Coil του έδωσε το καλύτερο δυνατό.

Δημήτρης Καζαντζής

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισσατζεκιάν

Setlist: Ultima Ratio, Spellbound, Die & Rise, Kill The Light, Swamped, Blood Tears Dust, Ghost In The Mist, Victims, My Demons, Trip The Darkness, Downfall, Enjoy The Silence, Our Truth, Delirium

LacunaCoil11

{galleryLiveReports/2017/LacunaCoil}{/gallery}