Ladies Of Metal Festival vol.4 @ Hollywood Stage

0

Επιστροφή του φεστιβάλ δυο χρόνια μετά από την έναρξη της πανδημίας, που εκτός των άλλων μας στέρησε και τις συναυλίες. Μάλιστα, η τρίτη διοργάνωση του 2020 ήταν ένα από τα τελευταία live events πριν η καραντίνα και το lockdown.

Την αρχή έκαναν οι Mute Tale, οι οποίοι ανέβηκαν πρώτοι στη σκηνή του Holywood ανοίγοντας την αυλαία με το συμφωνικό metal που παίζουν. Καλοπροβαρισμένοι, άνετοι στη σκηνή και με καλή χημεία μας ξενάγησαν στον κόσμο τους για 30 λεπτά. Η Αννού στα lead φωνητικά και τα δυο κορίτσια στα δεύτερα ήταν εξαιρετικές.

Συνέχεια με τους Γερμανούς Andy Rocks, την πιο classic rock πινελιά της βραδιάς. Γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό για την πρώτη τους εμφάνιση στην χώρα μας αλώνισαν τη σκηνή πάνω κάτω, με τον κιθαρίστα να κατεβαίνει και να παίζει ανάμεσα στους θεατές. Κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό με τα τραγούδια τους, αλλά και την θετική ενέργεια που έβγαζαν. Μοναδικό ατόπημα κατά την άποψη μου ότι έκλεισαν την τόσο εκρηκτική τους εμφάνιση με ένα πιο χαλαρό τραγούδι, το “Glass Of Wine” πατώντας απότομα το φρένο, ενώ είχαν ήδη ζεστάνει το κοινό για τα καλά.

Οι Project Renegade με την εμφάνισή τους έδειξαν γιατί είναι μια από τις ανερχόμενες μπάντες της ελληνικής σκηνής αυτή τη στιγμή. Ακόμα περισσότερη ενέργεια, με τη Μαριάννα να κοπανιέται αλύπητα και να χοροπηδάει και τον μασκοφόρο Ody στα μετόπισθεν  να έχει στήσει το δικό του show πίσω από τα τύμπανα. Η μπάντα είχε το κοινό της, αφού ήταν αρκετοί εκείνοι που τραγουδούσαν τα τραγούδια τους και τους επευφημούσαν πριν καν ξεκινήσουν να τα παίζουν. Σαν στήσιμο και απόδοση ήταν φανταστικοί αρπάζοντας το ακροατήριο από το λαιμό μην αφήνοντας να πάρει ανάσα όσο κράτησε ο καταιγισμός. Highlight τα φωτάκια από τα κινητά που άναψαν όταν το ζήτησε η Μαριάννα δίνοντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην εμφάνισή τους.

Επόμενοι οι Jaded Star της χαρισματικής Maxi Nil με την εντυπωσιακή βάση μικροφώνου. Και η δική τους περίπτωση είναι ξεχωριστή στο φεστιβάλ με έναν ήχο πλούσιο με πλήκτρα, beat, loops, heavy στοιχεία  και φυσικά το λαμπερό χαμόγελο της frontwoman που ακτινοβολούσε σε όλο το Holywood Stage. Αν και αντιμετώπισαν κάποια τεχνικά προβλήματα, αυτό δεν τους επηρέασε στο ελάχιστο ξεπερνώντας τα με την εμπειρία και το χιούμορ τους. Και αυτοί είχαν το δικό τους φανατικό κοινό που είχε έρθει να τους απολαύσει και δεν το άφησαν παραπονεμένο με παλιά και πιο πρόσφατα τραγούδια.

Τελευταίοι οι headliners της βραδιάς, οι Enemy Of Reality, με την φοβερή και τρομερή Ηλιάνα Τσακιράκη. Μαυροφορεμένοι με προσεγμένη σκηνική παρουσία πήρα τις θέσεις τους πάνω στο stage του Holywood και για περίπου μια ώρα άστραψαν και βρόντηξαν στην κυριολεξία. Με συμμάχους τους τον πολύ καλό ήχο και το κοινό που ανταποκρινόταν πλήρως έδωσαν μια εξαιρετική εμφάνιση. Απόλυτο highlight το ανατριχιαστικό «Την Πατρίδα Μ’ Έχασα» , το φόρο τιμής του συγκροτήματος στην γενοκτονία των Ποντίων το 1923. Πραγματικά, ο χαμηλός φωτισμός και η σπαρακτική ερμηνεία της Ηλιάνας δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Κερασάκι στην τούρτα το κλείσιμο της βραδιάς με το εντελώς αυθόρμητο “Zombie” των Cranberries με όλες τις “Ladies” επάνω στη σκηνή. Η Andrea των Andy Rocks πήρε την κιθάρα της για να συνοδεύσει το τραγούδι και τα κορίτσια έδιναν η μία στην άλλη το μικρόφωνο για να τραγουδήσουν…

Γιάννης Δόλας