Το μόνο σίγουρο για τους Νορβηγούς είναι ότι το 2016 είναι μια τουλάχιστον πολυτάραχη χρονιά. Το διαζύγιο (κατά τη μπάντα) / απόλυση (κατά τη Liv) της επί δεκατρία χρόνια τραγουδίστριας έφερε τεράστια αναστάτωση στους Leaves’ Eyes και κυρίως στους οπαδούς όπου το κράξιμο δε λέει να σταματήσει από μεγάλη μερίδα των τελευταίων. Και αν αυτό θυμίζει πολύ την αντίστοιχη περίπτωση ανάμεσα σε Queensryche και Geoff Tate προ τετραετίας, η κυκλοφορία αυτού του E.P. δε μπορεί παρά να θυμίζει την περίπτωση της επανακυκλοφορίας των δύο πρώτων album του Ozzy Osbourne.

Για να πάμε και στην παρουσίαση του “Fires In The North” και να γίνει κατανοητό αυτό το τελευταίο, το E.P αυτό περιέχει ένα καινούργιο, ομότιτλο κομμάτι, αρκετά καλό και ακολουθεί η ακουστική του εκτέλεση. Τα υπόλοιπα τρία κομμάτια είναι επανηχογραφήσεις με τη νέα τραγουδίστρια των “Edge Of Steel”, “Sacred Vow” και “Swords In Rock”, όλα από το τελευταίο τους album”King Of Kings” που κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν. Η Elina Siirala, δείχνει μια πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια, ικανή να σηκώσει αρκετό βάρος. Το θέμα όμως είναι ότι η Liv Kristine δεν είναι μια οποιαδήποτε τραγουδίστρια που μπορεί να αντικατασταθεί ανά πάσα στιγμή. Το καλύτερο επιχείρημα γι αυτό είναι η αποχώρηση της από τους Theatre Of Tragedy το 2003 και που κατέληξε στη συνέχεια αυτό το εξαιρετικό σχήμα.

Ο μόνος λόγος που δικαιολογεί αυτή την κυκλοφορία είναι να ακούσει ο κόσμος την Elina (και πρέπει να την ακούσει, είναι εξαιρετική) ενόψει της τρέχουσας αμερικάνικης περιοδείας του συγκροτήματος. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι είναι να περιμένουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο.