Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τους Νορβηγούς και με το τι προηγήθηκε του να φτάσει στα χέρια μας το “Sign Of The Dragonhead”. Είτε το θέλουν είτε όχι, οι Leaves’ Eyes μπαίνουν σε μια διαδικασία, να αποδείξουν ότι βγήκαν αλώβητοι από τον πόλεμο που ακολούθησε τη φυγή (με οποιονδήποτε τρόπο) της Liv Kristine. Το αν συνέβη αυτό ή όχι, είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία και μόνο. Εδώ, απλώς παραθέτουμε το τι αποκομίσαμε ακούγοντας το καινούργιο album του σχήματος, το πρώτο με την άσημη μέχρι τώρα τουλάχιστον Φινλανδή, Elina Siirala.

To “Sign Of The Dragonhead” είναι μια δουλειά που δεν αποποιείται κανένα από τα γνωστά χαρακτηριστικά των Leaves’ Eyes, έχει όμως το Viking συναίσθημα, πιο έντονο από ποτέ. Ο πολεμικός χαρακτήρας είναι κυρίαρχο στοιχείο στο album σε κάποια σημεία μάλιστα η κατάσταση έρχεται οριακά στο να μην χαρακτηριστεί κουραστικό και αναφέρομαι στο “Riders On The Wind”, όπου προσωπικά ακούγοντας το έλεγα “όχι άλλο…”.

Πέρα όμως από αυτό, το “Sign Of The Dragonhead” είναι ένα καλό album σε γενικές γραμμές, δε θα απογοητεύσει κανέναν, ενώ η Elina δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Τα κέλτικα και folk ακούσματα έχουν και πάλι σημαντικό ρόλο ενώ και από συνθετικής άποψης, ο βαθμός που θα μπει είναι καλός. Το μόνο πρόβλημα με το album αυτό αλλά και γενικότερα με το συγκρότημα, είναι ότι την προσωπικότητα στους  Leaves’ Eyes την έδινε η Liv Kristine και όχι ο Alexander Krull όπως αρχίζει να διαφαίνεται η κατάσταση. Είναι κάτι ορατό στον δίσκο και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό. Οι καταβολές του Krull αναζητώνται στους Atrocity, όχι στο συμφωνικό metal…