Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε ξεκινώντας την ακρόαση αυτού του άλμπουμ από τους άγνωστους Πολωνούς Lebowski. Καταρχήν πρόκειται για progressive rock-metal, οπότε αυτό και μόνο μου κίνησε το ενδιαφέρον, από την άλλη τα κομμάτια είναι σχεδόν instrumental, οπότε και αυτό είναι μια πρόκληση.

Το άλμπουμ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και ο τρόπος με τον οποίο οι τέσσερις μουσικοί προσεγγίζουν τις ιδέες τους, όπως αυτές αποτυπώνονται με κύρια ερεθίσματα ταινίες Πολωνών δημιουργών, δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Όπως λέει χαρακτηριστικά και το δελτίο τύπου που συνοδεύει το CD, πρόκειται για τη μουσική μιας ταινίας που δεν υπάρχει. Η εκτελεστική δεινότητα των τεσσάρων Πολωνών είναι δεδομένη, όπως και η ωριμότητά τους και το λιτό, αλλά ουσιαστικό παίξιμό τους. Ναι, κατά πάσα πιθανότητα ξέρουν και μπορούν να παίξουν «παπάδες», αλλά τι νόημα θα είχε αυτό και πως θα εξυπηρετούσε τη δημιουργία ενός μουσικού έργου με συνοχή, αρχή, μέση και τέλος , όπως το “Cinematic”.
 
Αν και οι Lebowski δημιουργήθηκαν το 2002, αυτή είναι μόλις η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, η οποία μάλιστα κυκλοφόρησε πέρσι τον Οκτώβριο. Όμως, πραγματικά δεν είναι ποτέ αργά να ανακαλύπτεις καλή μουσική, οπό τε αξίζει τον κόπο να τους τσεκάρετε και να τους ανακαλύψετε. Περισσότερα εδώ: http://www.lebowski.pl/english/
 
 

 

Tags