Η ιστορία της μπάντας ξεκινάει το 2004 όταν η τρέχουσα σύνθεση συμπληρώθηκε με τον Martin Bengtsson που είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τους Arch Enemy σαν μπασίστας  καθώς και από το άλλο project του Mike Ammott, τους Armaggedon. Το “In Fire” είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της μπάντας, η οποία επιδίδεται στο κλασσικό τευτονικό heavy metal, που θυμίζει αρκετά τους Accept, ενώ δεν στερείται πιασάρικων μελωδιών και κιθαριστικών σόλο.
 
Αυτό που παίρνει κανείς από το “In Fire” είναι ένα αξιόλογο σύνολο συνθέσεων με μερικά πολύ ωραία τραγούδια, που δεν θα αργήσουν να γίνουν «αγαπημένα» και να στριφογυρίζουν από μόνα τους στο κεφάλι του ακροατή. Σαν βετεράνοι οι Lechery ξέρουν πολύ καλά πώς να διαχειριστούν το υλικό τους και τι χρειάζονται τα κομμάτια τους για να ακούγονται όπως πρέπει. Μην περιμένετε υπερβολές και ανούσιες επιδείξεις δεξιοτεχνίας, αντίθετα αφεθείτε στο μεγαλείο της απλότητας που ορίζεται από ένα riff και μια μελωδία με την κορύφωση να έρχεται στα σόλο, εκεί όπου οι Bengtsson και Nordstrandh έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.
 
Εάν λοιπόν σας αρέσει το παραδοσιακό heavy metal και θέλετε να εμπλουτίσετε τη δισκοθήκη σας με ένα ακόμα καλό άλμπουμ, τότε το “In Fire” είναι μια καλή επιλογή.

Tags