Μπορεί τελικά, κατά τη γνώμη μου, η αποχώρηση του Howard Jones και η επιστροφή του Jesse Leach να έκανε καλό στους Killswitch Engage, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως το breakthrough album της μπάντας, το «End of Heartache», είχε τον πρώτο στο μικρόφωνο. Στις πιο μελωδικές στιγμές αυτού του δίσκου-σταθμού για το metalcore πατούν οι Light the Torch, πρώην The Devil You Know. Υπογραμμίζω τον προσδιορισμό «μελωδικές» διότι τα φωνητικά είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία καθαρά, όχι μόνο στα ρεφρέν όπως συνηθίζεται στο ιδίωμα. Μια-δυο φορές κατά την διάρκεια της ακρόασης πέρασε από το μυαλό μου και εκείνη η διασκευή των KSE στο «Holy Diver».

Το «Revival» είναι ένας καλός, σύγχρονος metal δίσκος, με τον Jones να πρωταγωνιστεί στο στυλ που του ταιριάζει. Από την άλλη, αυτό είναι και το βασικό του μειονέκτημα: Ακούς ακριβώς αυτό που περιμένεις, χωρίς το songwriting να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, ειδικά στις κιθάρες. Φυσικά, το πόσο προβλέψιμο θα φανεί σε κάποιον το album εξαρτάται από το μέτρο σύγκρισης – μπροστά στο καινούριο Five Finger Death Punch το «Revival» είναι έως και… prog.

Όποτε πάντως οι Light the Torch ξεφεύγουν λίγο από τη φόρμουλα, προκύπτουν και καλά τραγούδια, βλέπε «Lost in the Fire» και «Judas Convention».