Με μια ιδιαίτερη επιλογή ψευδωνύμων από κάθε μέλος της μπάντας, βασισμένων στο κραγιόν και στις σφαίρες (σαν υπενθύμιση για τα όπλα και τα τριαντάφυλλα), οι Lipstixx N Bullets είναι μία από τις ανερχόμενες μπάντες της Σουηδίας.
 
Μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο του Sleaze-Glam Rock το 2009, βγάζουν το πρώτο τους album, του οποίου είχαν προηγηθεί 2 demo το 2006 με πολύ άσχημες κριτικές όμως, ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της μπάντας.

Δεν τα παρατήσανε όμως και πήραν το αίμα τους πίσω με ένα album έκπληξη. Το 2009 βγαίνει το “Bang Ur Head” (με τίτλο και ήχο εμφανέστατα επηρεασμένους από Quiet Riot). Ο Andy Lipstixx (φωνή κιθάρα) δίνει μάχη για να μας θυμίσει την αλήτικη εποχή των 80’s, προσπαθώντας να φτάσει τον Michael Monroe στα πιο σκληρά του, με αρκετά σημεία του να έχουν το συναίσθημα της μουσικής των Motley Crue.

Μας χαρίζει 4 κομματάκια hit-άκια που είναι δύσκολο να παραβλέψεις, αλλά χωρίς να κολλήσεις κιόλας. Τα “Bang Ur Head”, “Lipstixx N Bullets”, “Do Or Die”, “Scream It Hard” είναι κομμάτια που άνετα θα έμπαίναν σε μια sleaze συλλογή με ψαγμένα και νέα, αλλά δε θα ξεπερνούσαν hits των Crazy Lixx και Crashdiet για παράδειγμα.
 
Στη συνέχεια το ύφος γίνεται πιο ερωτικό όπως φαίνεται στο “My Heart Belongs To You” από τα μελωδικά backing vocals και το refrain που είναι στιγμές που συγκινούν. Ακολουθεί το “Love In A Needle” που μας σπρώχνει να φέρουμε ως μέτρο σύγκρισης το “Heroin Diaries”, αλλά αποτυγχάνει πλήρως στο να το φτάσει. Παίρνω την αίσθηση ότι έχει γραφτεί πιο πολύ γιατί έπρεπε να αναφερθούν στα ναρκωτικά λόγω “άποψης” και όχι τόσο επειδή το ένιωσαν. Φυσικά δε μπορώ να ξέρω, αλλά εφόσον παίρνω αυτή την αίσθηση, δυσκολεύομαι να ενθαρρύνω την προσπάθεια…

Με την υπογραφή του Rikki Bullet (κιθάρα) το “Wild At Heart” ανήκει επίσης σε ένα από τα hits του album, που όμως και αυτό, παρ’ ότι ο δημιουργός είναι άλλος, δε φτάνει σε καμία περίπτωση κομμάτια που ξεκάθαρα προσπαθούν να αντιγράψουν. Ίσως στο επόμενο να μας έχουν καμιά έκπληξη, αλλά για την ώρα δε χάνετε τίποτα να το τσεκάρετε, ειδικά αν είστε πιστός fan της νέας σουηδικής Sleaze σκηνής!