Μαθήματα συμπεριφοράς χωρισμένων γονέων παραδίδουν, εντελώς δωρεάν, ο John Petrucci και ο Mike Portnoy. Η αναθέρμανση των σχέσεων εξελίχθηκε σε χριστουγεννιάτικα τραπέζια, τα τραπέζια στη συμμετοχή του Portnoy στον solo δίσκο του Petrucci, και άπαξ και βγήκε το «Terminal Velocity» το μυαλό όλων πήγε, αναπόφευκτα, σε ένα album με τους Liquid Tension Experiment, το πρώτο εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Το «LTE3» είναι πραγματικά καλό, γιατί πέρα από τα τρομερά παιξίματα και την προφανή χημεία, βγάζει προς τα έξω μια χαρά, μια ανεμελιά κορυφαίων μουσικών που πλέον κάνουν ό,τι κάνουν «for the love of the game». Λες και η σκυτάλη πάρθηκε από τα τελευταία album του Portnoy με τους Dream Theater, όπου ξεχώριζαν τα μεγαλύτερα σε διάρκεια τραγούδια, έτσι και εδώ τα πρώτα κομμάτια αποτελούν μια καλή προθέρμανση για την τελική τετράδα: «Rhapsody in Blue» με full jazzy πειραματικό ύφος και άνεμο… Τοσκάνης, και το full theater έπος «Key to the Imagination», με το καθένα να προλογίζεται από ένα ντουέτο, τα «Chris & Kevin’s Amazing Odyssey» (Portnoy/Levin) και «Shades of Hope» (Petrucci/Rudess) αντίστοιχα.

Χωρίς να θέλω να μπω στη σπέκουλα της ενδεχόμενης πλήρους επανασύνδεσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το νέο DT, που ηχογραφείται αυτή την περίοδο, θα «πάρει» κάτι από τον χαρακτήρα του «LTE3»…