Η προφανής απάντηση βέβαια είναι γερές δόσεις Hard Rock, Heavy Metal και φυσικά Glam! Με τρείς μπάντες αντί των αρχικά ανακοινωμένων πέντε (μιάς και η αιφνίδια αποχώρηση του ντράμερ των Star Star και η στο παραπέντε αδιαθεσία του τραγουδιστή των Addiction επιρρέασαν το line-up) αλλά με ανεβασμένη διάθεση μιάς και ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται από νωρίς γιά να προλάβει την παρθενική εμφάνιση των Lace n’ Leather. Η νεοσύστατη μπάντα που κινείται στο χώρο του AOR/Melodic hard rock παρουσίασε ένα σετ βασισμένο σε διασκευές από μπάντες όπως Europe, Whitesnake, Thunder αλλά και δύο δικά της κομμάτια που τολμώ να πω πως έκλεψαν την παράσταση. Αξίζει να αναφερθούμε στην πολύ καλή απόδοση της τραγουδίστριας Κωνσταντίνας που ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις σπουδαίων τραγουδιών. Μόνη ένσταση η χαμηλή ένταση της κιθάρας η οποία σχεδόν χανόταν κυρίως στα lead.

LaceNLeather

Η συνέχεια άνηκε στην heavy metal μπάντα με τη Glam καρδιά, τους Crimson Fire. Με μία αψεγάδιαστη και δυναμική εμφάνιση, σίγουρα έκαναν περισσότερους φίλους ανάμεσα στο κοινό ενώ το encore που απαίτησε και πέτυχε ο φανατικός οπαδός της Ελληνικής σκηνής Γιώργος “The Omen” μας χάρισε και μία εκτός προγράμματος εκτέλεση του Prophet’s Gaze. Ο τραγουδιστής Γιάννης Μπρίτσας αποτελεί σταθερή αξία, από τους καλύτερους που υπάρχουν εκεί έξω μιάς και ζωντανά καταφέρνει να ακούγεται ακόμα καλύτερος απ’ότι στο στούντιο.

CrimsonFire

Ιδανική αν μη τι άλλο προετοιμασία λοιπόν γιά την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Wild Machine στη σκηνή μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Νέα σύνθεση γιά τη μπάντα μετά από πολλές αλλαγές και μεγάλη όρεξη γιά νέα πράγματα. Το κοινό είχε σχεδόν γεμίσει το Second Skin Club και είχε την ευκαιρία να απολαύσει μιά μπάντα μοναδική γιά τα ελληνικά δεδομένα. Ο Johnny Hott ήταν σε μεγάλα κέφια όπως και η υπόλοιπη μπάντα και ανταποκρίθηκαν σαν πραγματικοί headliners του φεστιβάλ.

Κώστας Κουναδίνης

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Αλεξίου, Θέμης Γιαννόπουλος

WildMachine