Τέταρτο άλμπουμ για τους Νορβηγούς stoner-άδες που μπορεί να μην μοιάζει σαν να μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, αλλά σίγουρα θα σε κάνει να περάσεις ευχάριστα αν σου αρέσει αυτός ο ήχος.

Με δυο από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος στη σύνθεσή τους οι Lonely Kamel φαίνεται πως έχουν μάθει τα κατατόπια του ήχου τους με γιγαντιαία riffs, σφιχτοδεμένο rhythm section και τα απαραίτητα «δραματικά» φωνητικά. To “Shit City” είναι κάτι περισσότερο από ένα αξιοπρεπές άλμπουμ με αρκετά κομμάτια να ξεχωρίζουν προκαλώντας ενδιαφέρον στο αυτί, όπως τα “White Lines”, “I Feel Sick”, “Freezing” και “Falling Down”. Όταν χρειάζεται δεν φοβούνται να δώσουν περισσότερο χρόνο στη μουσική τους (δυο κομμάτια έχουν διάρκεια πάνω από έξι λεπτά) και να ολοκληρώσουν τις ιδέες τους χωρίς να το παρακάνουν.

Το άλμπουμ ακούγεται σαν να έχει γραφτεί live, από την άποψη ότι είναι πολύ άμεσο και ζεστό, ενώ η παραγωγή είναι όπως αρμόζει σε αντίστοιχες προσπάθειες οργανική και φυσική συνεισφέροντας τα μέγιστα στο πολύ καλό αποτέλεσμα. Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει κάτι ιδιαίτερο αρνητικό στο “Shit City”, του οποίου ακόμα και το εξώφυλλο είναι χαρακτηριστικό.