Κάτι διάβαζα για τους FireWind και το μάτι μου έπεσε πάνω στο καινούργιο σχήμα που έχει φορμάρει ο πρώην drummer τους, o Michael Ehre. Σπουδαίος μουσικός ο ίδιος, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με Uli Jon Roth, Metalium και πλείστους άλλους, ενώ ασχολείται και με την παραγωγή. Ξεκινώντας λοιπόν να γράφει δικό του υλικό, καβατζώνει μερικούς εξίσου σπουδαίους μουσικούς και έναν Ιταλό τραγουδιστή, σκέτη αποκάλυψη! Όταν άκουσα το άλμπουμ, κατάλαβα ότι η ουσία είναι απλή… Οι Γερμανοί και ο Ιταλός ΔΕΝ αστειεύονται!

Η απόδοσή τους θεωρούνταν λίγο ως πολύ δεδομένη. Ψαγμένοι όλοι τους και με τον Ehre στην κονσόλα, ήταν σίγουρο ότι θα έπαιζαν άψογα. Με τις συνθέσεις τι γίνεται όμως; Γίνεται ότι θα σας ξετρελάνουν… Το στυλ τους είναι επικό, είναι τεχνικό, είναι μεγαλοπρεπές, φλερτάρει με το Μέταλ αλλά και το Hard Rock, κάπου-κάπου θυμίζει καταστάσεις Rainbow, ενώ άνετα θα το χαρακτήριζα σαν γερμανικό AOR. “Caught in a dream” και θα σκέφτεστε σαν κι εμένα…
 
Το πρώτο video της δουλειάς αυτής, το “Pretty little mess” μας εισαγάγει στον κόσμο των παιδιών και μας συστήνει τον κύριο Jan Manenti στη φωνή. Φίλοι και λάτρεις του Steve Perry, του Jimi Jamison και της λοιπής ομάδας, ετοιμαστείτε να καλωσορίσετε και αυτόν εδώ τον τραγουδισταρά! Απίστευτη φωνάρα ο τύπος, είναι βέβαιο ότι θα μιλάει πολύς κόσμος για το λαρύγγι του, ήδη έχουν ξεκινήσει τα καλά σχόλια, ενώ οι πρώτες ανάλογες κριτικές έχουν κι αυτές δημοσιευτεί.
 
Η μπάντα δουλεύει τώρα πάνω στο δεύτερο video για το άλμπουμ, το οποίο γυρίζεται για το κομμάτι “Down to nowhere”. Ωραία τρεχάλα, μαρσάρουν οι δίκασες και φύγαμε! Για μένα δεν έχει πια και τόση σημασία, θα μπορούσε να είναι και το ομώνυμο ή το “Reach out” – εκεί ο Manenti ακούγεται σαν τον DeFeis! – είναι όλα τους τόσο πιασάρικα και τόσο τέλεια… Μπαντάρα, αλμπουμάρα, αλμπουμάρα, μπαντάρα!