Άλλο ένα βιβλίο από έναν εκ των κορυφαίων σημερινών βιογράφων της rock και metal σκηνής. Ανεπίσημο βέβαια, μήπως όμως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάτι επίσημο; Συμβαίνει αρκετά συχνά κάτι τέτοιο.

Το “Inside The Machine” είναι η ιστορία – βιογραφία των thrashers από το Oakland της California την οποία συνέταξε ο McIver έπειτα από αρκετές συνεντεύξεις που έκανε με τα μέλη του σχήματος.

Έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς ο συγγραφέας παρακολουθεί τους Machine Head από το ξεκίνημα της καριέρας τους το 1992 και οι περιγραφές είναι εξαιρετικά λεπτομερείς. Το “Inside The Machine” είναι αρκετά πρόσφατα γραμμένο, το 2012 κι έτσι καλύπτει μια ολόκληρη εικοσαετία στην οποία το συγκρότημα είχε μόνο ανοδική πορεία.

Πέρα από τα πάντα πολύ καλά γραμμένα κείμενα του συγκεκριμένου συγγραφέα, υπάρχουν δύο μικρά έγχρωμα φωτογραφικά λευκώματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο πρόλογος, ο οποίος είναι γραμμένος από τον Chris Kontos, τον Έλληνα πρώην drummer των Machine Head (1994-1995) ο οποίος παίζει στο πρώτο album της μπάντας “Burn My Eyes”.

Πρόκειται για μια ακόμα πολύ καλή κυκλοφορία με την υπογραφή του Joel McIver έναν άνθρωπο στον οποίο προσωπικά έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη γραφή αλλά και στην αξιοπιστία του. Με αυτό το δεδομένο, συν το ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποια άλλη παρόμοια κυκλοφορία για τους Machine Head, πιστεύω ότι οι φίλοι του σχήματος αλλά και του thrash metal γενικότερα, καλό θα ήταν να αποκτήσουν το “Inside The Machine”.