Οι Maidenance έδωσαν μια εμφάνιση-σεμινάριο αποδίδοντας άριστα ένα set-list τηλεφωνικό κατάλογο με άπειρους Maiden ύμνους. Αυτή τη φορά το γκρουπ δεν είχε κάποιο θεματικό αφιέρωμα σε άλμπουμ, οπότε ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα «λίγο απ’ όλα» σετ με κλασσικά, λιγότερο κλασσικά και μια –αν δεν κάνω λάθος- πρεμιέρα. Οι Maidenance πρόσθεσαν και το “Dance Of Death” από το κατά την άποψή μου χειρότερο (κράξτε!) άλμπουμ της μετά-2000 περιόδου, το οποίο απέδωσαν πολύ καλά και το κοινό το απόλαυσε δεόντως.

Maidenance01

Πέρα από την αγνή αγάπη του οπαδού και το μεράκι που έχουν αυτά τα παιδιά για να παρουσιάζουν κάθε φορά αυτό το άρτιο αποτέλεσμα φυσικά τους διέπει και ο επαγγελματισμός σε αυτό που κάνουν, αφού δεν είναι εύκολο να βρεις λάθη στις εκτελέσεις τους και λάμπει δια της απουσίας του το αξεσουάρ-μάστιγα των live, το αναλόγιο,. Διότι, όταν αποδίδεις φόρο τιμής δεν νοείται να διαβάζεις από μέσα (κανονικά δεν νοείται να διαβάζεις για κανένα λόγο όταν ανεβαίνεις στη σκηνή). Δεν είναι κρυφό μυστικό ότι οι Maidenance είναι από τα καλύτερα tribute της ελληνικής σκηνής – αν όχι το καλύτερο και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού σε μια οποιαδήποτε ζωντανή τους εμφάνιση.

Maidenance08

Highlights θα μπορούσε να βρει κανείς πάρα πολλά ανάλογα και με το ποια είναι τα αγαπημένα του τραγούδια, αφού ούτως ή άλλως η απόδοση των Maidenance ήταν άψογη σε όλα. Προσωπικά ξεχώρισα τα “Poweslave”, “Flash Of The Blade”, “To Tame A Land”, “That Girl” και “22 Acacia Avenue”…

Οι ώρες περνούσαν αλλά το γκρουπ δεν έδειχνε σημάδια κόπωσης, ούτε όμως και το κοινό που ζητούσε συνεχώς κι άλλο, τελικά κατά τις 3:30 μετά από ένα φονικό σερί με “Trooper”, “Running Free” και “Iron Maiden” οι Maidenance μας καληνύχτισαν ανανεώνοντας το ραντεβού μας μαζί τους για την επόμενη φορά.

Γιάννης Δόλας

Maidenance11

{galleryLiveReports/2017/Maidenance}{/gallery}