Μόνο και μόνο η ύπαρξη ενός βιβλίου για τις πολύ ενδιαφέρουσες περιόδους της ιστορία των Deep Purple μετά το reunion της Mark II είναι ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για αγορά.

To “A Castle Full OF Rascals” αποδίδεται με την κλασική συνταγή του Καναδού συγγραφέα, με πολλές συνεντεύξεις που έχει πάρει ο ίδιος από μέλη του συγκροτήματος και όχι μόνο. Προφανώς, τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια στο βιβλίο είναι η διάλυση της Mk.II μετά το “House Of Blue Light” και η επανασύνδεσή της το ’93 που έφερε την οριστική φυγή του Blackmore.

Θα διαβάσετε πολύ παρασκήνιο, την άποψη από όλες τις πλευρές και αυτό είναι το θετικό του βιβλίου. Από την άλλη, το αρνητικό, όπως γίνεται συχνά στα βιβλία του συγγραφέα είναι η επανάληψη των ίδιων πραγμάτων μέσα από τις συνεντεύξεις. Βέβαια, η αξία του να διαβάζεις απευθείας θάψιμο από τον Blackmore στον Gillan και το αντίθετο είναι αξία ανεκτίμητη και αυτό είναι κάτι που αξίζει να επαναλαμβάνεται.

Προφανώς, ο ερχομός του Steve Morse έφερε γαλήνη και ηρεμία στους Deep Purple, οπότε τα κεφάλαια από εκεί και μετά δεν έχουν τόσο ενδιαφέρον, γιατί απλά επαναλαμβάνεται το πόσο καλό κλίμα υπήρχε στο συγκρότημα και πως αυτό του επέτρεψε να κάνει πολλά πράγματα.

Παράλληλα με την ιστορική αναδρομή περιλαμβάνονται και κριτικές του συγγραφέα στα άλμπουμ της περιόδου και φυσικά οι απόψεις των ίδιων των μελών για αυτά, που συχνά πυκνά εκπλήσσουν. Σίγουρα, πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται στους οπαδούς του συγκροτήματος που ψάχνουν το κάτι παραπάνω και το κάτι πιο «πικάντικο» για τις ιστορίες και τις εξελίξεις που γνωρίζουν και βάζω στοίχημα ότι θα βρουν πολλά καινούρια πράγματα να ανακαλύψουν που δεν είναι ευρέως γνωστά για τους Deep Purple.