Έλειπε ένα τέτοιο βιβλίο από την αγορά…μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ φωτογραφικό λεύκωμα αναφορικά με όλα εκείνα τα hard rock groups της δεκαετίας του 80 που έμειναν γνωστά αργότερα με τον όρο “hair metal bands”. Ο Martin Popoff επιμελείται της έκδοσης αυτού του ογκώδους βιβλίου το οποίο περιλαμβάνει σε 225 ιλουστρασιόν σελίδες πλήθος ακυκλοφόρητων φωτογραφιών, χρονολόγια με τα σπουδαιότερα γεγονότα της δεκαετίας που αφορούν (κυρίως αλλά όχι μόνο) το αμερικάνικο hard rock. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά λευκώματα αφού ο Popoff δεν εμμένει μονάχα στην ψυχρή αποτύπωση των κυκλοφοριών αλλά διαλέγει μερικές από τις καλύτερες συνεντεύξεις που ο ίδιος έχει κάνει με τους καλλιτέχνες εμπλουτίζοντας την αφήγηση με ιστορίες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Το “The Big Book Of Hair Metal” μπορεί να μην είναι εξαντλητικό σε πληροφορίες αλλά είναι γεμάτο από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, διαφημιστικά δίσκων και συναυλιών από το 1980 ως το 1989, προγράμματα περιοδειών, σπάνιες φωτογραφίες που θα λέγαμε ότι αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του σκληρόδετου αυτού βιβλίου αφού ο Popoff επιλέγει να ρίξει περισσότερο βάρος στην εικόνα και λιγότερο στην πληροφορία αυτή καθαυτή (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύτιμα ιστορικά στοιχεία).

Όλοι οι φίλοι του ιδιώματος και συγκροτημάτων όπως οι Motley Crue, KISS, Def Leppard, Warrant, Guns N’ Roses, L.A. Guns, Cinderella, Van Halen, Winger, Ratt, Keel, Kix, Twisted Sister κτλ. θα ξετρελαθούν με την ποιότητα του “The Big Book Of Hair Metal”. Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο αλλά ένα τεράστιο και απολύτως αντιπροσωπευτικό λεύκωμα εκείνης της περιόδου που καθίσταται αυτομάτως MUST HAVE για όλους τους hard rockers εκεί έξω που…θέλουν να ροκάρουν μία ακόμη φορά!