Έχουν κάνει ένα πολύ δυνατό μπάσιμο στη βρετανική metal σκηνή και το όνομα τους ακούγεται όλο και περισσότερο. Έχω δίπλα μου τους Adam Thistlethwaite και Carl Cohrane, τους δύο κιθαρίστες των Massive Wagons και μιλάμε γι’ αυτή τους την προσπάθεια αλλά και τα άμεσα μελλοντικά τους σχέδια. Συνέντευξη: Δημήτρης Καζαντζής

_x000D_
_x000D_

MassiveWagons01

_x000D_

Rockpages.gr:  Θα μπορούσατε να μας πείτε αρχικά  ποια ήταν η ανταπόκριση στο «Fight The System”;

_x000D_

Adam Thistlethwaite: Καταπληκτική! Αυτό ήταν το πρώτο μας επαγγελματικά ηχογραφημένο full length άλμπουμ με κανονική δισκογραφική… Nαι… δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Εννοώ πως η κριτική για τα κομμάτια….πάει και ένας χρόνος τώρα, η κριτική ήταν φανταστική. Ακόμα προωθούμε το άλμπουμ και αρέσει πολύ στο κοινό μας, ακόμα  κρατάει το ενδιαφέρον τους.  

_x000D_

Rockpages.gr: Συνεχίζετε να είστε ικανοποιημένοι με την ‘Of Yer Rocka Recordings’; Μου φαίνεται πως σας φροντίζουν αρκετά…..

_x000D_

Adam Thistlethwaite: Ω ναι! Προφανώς τέτοιου είδους φεστιβάλ όπως το Hard Rock Hell και το Hammerfest είναι μια υπέροχη έκβαση. Τα άτομα πίσω από αυτά τα φεστιβάλ μας έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Λέγοντας αυτό, νομίζω πως θα κάνουμε ένα διάλειμμα τον επόμενο χρόνο διότι έχουμε εμφανιστεί στο  Hard Rock Hell για τρία συνεχόμενα χρόνια. Θα δώσουμε στο κοινό ένα διάλειμμα από εμάς γιατί δεν θέλουμε να μας βαρεθούν (γελάει)! Αλλά ναι, είναι προνόμιο το να παίζεις στο  Hard Rock Hell καθώς αποτελεί ένα από τα πιο εμπεριστατωμένα και πολύ καλά οργανωμένα φεστιβάλ στο χώρο. Επίσης διαλέγουν μερικά από τα καλύτερα νέα σχήματα για το line-up και δημιουργείται ένα ενδιαφέρον κλίμα τόσο για τους θεατές όσο και για τις μπάντες.  

_x000D_

Rockpages.gr: Μου άρεσε πολύ τα πρόσφατα σας βίντεο για το “Red Dress” . Ποιος παίρνει τα εύσημα για αυτές τις δημιουργίες;

_x000D_

Carl Cohrane:  Λοιπόν…..δεν ήταν δική μας ιδέα. Η εταιρία που δημιούργησε το βίντεο……έχει έδρα στο Manchester… Αυτοί βρήκαν την βασική ιδέα για το βίντεο. Αποτελεί μια πολύ επαγγελματική δουλειά και παράλληλα είναι όλοι τους πολύ ενδιαφέροντα τυπάκια για συνεργασία.

_x000D_

MassiveWagons02

_x000D_

Rockpages.gr: Έχετε προγραμματίσει κάποια περιοδεία για την προώθηση του “Fight The System”;

_x000D_

Adam Thistlethwaite: Κάναμε μία περιοδεία όταν πρωτοβγήκε το άλμπουμ  πέρσι. Και φυσικά γίνανε κάποιες εμφανίσεις σε φεστιβάλ αλλά σχεδιάζουμε μία κανονική περιοδεία για την προώθηση του νέου μας στουντιακού άλμπουμ την επόμενη χρονιά.

_x000D_

Rockpages.gr: Ποιες χώρες και ήπειροι μπορούν να φιλοξενήσουν την μουσική σας και να την βοηθήσουν να εξελιχθεί περαιτέρω;

_x000D_

Adam Thistlethwaite: Οπωσδήποτε η Ευρώπη. Θέλουμε να παίξουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στην Ευρώπη. Το “Fight The System” τα πήγε πάρα πολύ καλά στην Γερμανία. Λάβαμε κάποιες πολύ καλές αξιολογήσεις στην Γερμανία. Τα περιοδικά εκεί δώσανε πολύ καλές κριτικές για το άλμπουμ, ενώ εδώ στην Αγγλία δεν φάνηκαν να το θεωρούν τόσο αξιοσημείωτο.  Οπότε ναι….θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη κάποια στιγμή στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία.

_x000D_

Rockpages.gr: Από ότι μπορώ να δω στις ιστοσελίδες σας, έχετε συνάψει κάποιου είδους συνεργασίας με την Pledge Music. Έχει να κάνει με την κυκλοφορία του επόμενου σας άλμπουμ ή μήπως έχετε κάτι άλλο κατά νου;

_x000D_

Adam Thistlethwaite: Ναι, οπωσδήποτε. Πρόκειται να κάνουμε το επόμενο μας άλμπουμ με την Pledge Music. Πήρε κάποιο χρόνο σκέψης διότι ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι  συνετό. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα παιδιά στην Pledge είναι πολύ καλοί και πάνω από όλα είναι επαγγελματίες.

_x000D_

MassiveWagons03

_x000D_

Rockpages.gr: Θεωρείτε πως έχετε εξασφαλίσει τα θεμέλια όσον αφορά τους οπαδούς σας ώστε να προβείτε σε κάτι τέτοιο; Εννοώ τις προ-παραγγελίες cd και την προώθηση πιο ακριβού και εξειδικευμένου merchandise.  

_x000D_

Carl Cohrane: Ναι συμφωνω. Το merchandise μπορεί να είναι αρκετά ακριβό. Θέλαμε να μείνουμε λιγάκι μακριά από αυτό είναι η αλήθεια…..είχε να κάνει περισσότερο με την μουσική. Το νέο άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο και σε βινύλιο το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον…..όλοι το κάνουν πλέον έτσι και αλλιώς. Αλλά δεν θέλαμε να έχουμε όλα αυτά τα ακριβά πακέτα….να βάζουμε τους ανθρώπους να πληρώνουν για backstage συναντήσεις και χαιρετούρες όπως ήδη γίνεται, δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Νομίζω πως πρέπει να φερθείς έξυπνα στον τρόπο που κοστολογείς αυτά τα πράγματα. Θεωρώ πως πρέπει να κινηθούμε έξυπνα με τις τιμές των πακέτων. Η μουσική είναι αυτό που μετράει έτσι και αλλιώς.  

_x000D_

Rockpages.gr: Ο ανταγωνισμός στην μουσική βιομηχανία έχει γίνει αρκετά σκληρός στις μέρες μας. Ποιο είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό σας που μπορεί να απογειώσει  τους  Massive Wagons;

_x000D_

Adam Thistlethwaite: Πιστεύω πως οι άνθρωποι παίρνουν το αληθινό μήνυμα όταν μας βλέπουν ζωντανά στην σκηνή. Νιώθουν αμέσως το πόσο πολύ θέλουμε να βρισκόμαστε εκεί και το πόσο μας αρέσει να είμαστε πάνω στη σκηνή. Δεν συμβαίνει μόνο όταν παίζουμε σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Hard Rock Hell, θα θέλαμε να πιστεύουμε πως η στάση μας είναι ίδια όπου και αν παίζουμε, ακόμα και στο πιο μικρό show στην πιο μικρή παμπ. Δίνουμε το 100% μας κάθε φορά. Οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι. Τα τραγούδια μιλάνε μόνα τους. Πρέπει να κάνεις ότι δυνατόν μπορείς…….αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Και αυτό το κάνουμε πολύ καλά (γελάει)!

_x000D_

MassiveWagons04