Πέμπτο στούντιο άλμπουμ για τους Meden Agan το “My Name Is Katherine…”. Ένα concept άλμπουμ βασισμένο στιχουργικά στην ιστορία που έγραψε η Δήμητρα Παναρίτη, την οποία σύντομα σκοπεύω να διαβάσω. Μπορεί το συγκρότημα πάντα να παίρνει τον χρόνο του ανάμεσα στις κυκλοφορίες του αλλά αυτή την φορά η όλη διαδικασία πήρε λίγο παραπάνω. Πέρασαν λοιπόν έξι χρόνια από την προηγούμενη δουλειά τους με τίτλο “Catharsis”. Παράλληλα είναι η πρώτη τους κυκλοφορία κάτω από την νέα τους δισκογραφική στέγη, την Sleaszy Rider Records.
Αν μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει να ακούσετε κάποια από τις δουλειές τους, πράγμα δύσκολο θεωρώ μιας και το σχήμα είναι αρκετά ενεργό και στα social αλλά και στα συναυλιακά δρώμενα, θα μπορούσα να οριοθετήσω τον ήχο του, για εσάς, στον χώρο το συμφωνικού heavy metal που δίνει όμως πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην ηλεκτρική πλευρά του ήχου παρά στην ατμοσφαιρική.
Στα 48 λεπτά του “My Name Is Katherine…” το συγκρότημα πατάει αρκετό γκάζι. Φυσικά και υπάρχουν αρκετές εναλλαγές στον ήχο, μιας και αυτές πρέπει να στηρίζουν μουσικά και την εξέλιξη του concept, όμως στο σύνολο το υλικό είναι κατά βάση σκληρό! Αυτό φυσικά και καθόλου δεν με ενοχλεί μιας και οι κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει είναι άψογη. Αν τώρα βάλουμε στην εξίσωση και την εξαιρετική φωνή της Δήμητρας το υλικό δένει άψογα. Αυτό που εκτιμώ στην Δήμητρα είναι ότι χρησιμοποιεί την φωνή της σαν όργανο και δεν καλύπτει το έργο των υπόλοιπων παιδιών στο σχήμα. Ακόμα και όταν, λόγω αναγκών, φορτώνει το γρέζι της το αποτέλεσμα είναι άριστο.
Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο κομμάτι της παραγωγής. Παρά τις ταχύτητες που επικρατούν ο ήχος ποτέ δεν ακούγεται μπουκωμένος ενώ υπάρχει και η κατάλληλη ισορροπία χωρίς να χάνεται ο όγκος.
Το “My Name Is Katherine” έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα δισκογραφία του σχήματος και να πάρει μια άξια θέση ανάμεσα στις άλλες του δουλειές. Οι φίλοι του ήχου πιστεύω ότι θα εκτιμήσουν για μια ακόμα φορά το υλικό που προσφέρουν οι Meden Agan.