Το lineup του 2023 για το εμβληματικό Βρετανικό φεστιβάλ Download ανακοινώθηκε με headliners τους Slipknot, Bring Me The Hoirizon και Metallica, οι οποίοι θα παίξουν δυο εντελώς διαφορετικά σετ.

Το φεστιβάλ, που κλείνει φέτος τα 20 του χρόνια, θα διεξαχθεί από τις 8 εως τις 11 Ιουνίου, ενώ τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου στις 10 πμ (ώρα Αγγλίας) και θα είναι διαθέσιμα στη σελίδα του φεστιβάλ www.downloadfestival.co.uk.

Συγκεκριμένα, οι Metallica θα παίξουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου και το Σάββατο 10 Ιουνίου.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που επιστρέφουμε στο Download στους Άγιους Τόπους του Donington, που έχει περίοπτη θέση στην ιστορία του rock. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Αγγλία θα παίξουμε δυο shows με δυο εντελώς διαφορετικά σετ…», ανακοίνωσε το συγκρότημα.

Κάποια ακόμα από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής: Evanescence, Parkway Drive, Disturbed, Pendulum, Architects, Ghost, The Distillers, Placebo, Alexisonfire, Asking Alexandria, Motionless In White, I Prevail, The Blackout (Reunion),Fever 333, Stray From The Path, Lorna Shore, Nova Twins, Municipal Waste