Στο σχήμα με έδρα την Καλιφόρνια, έχει δώσει το όνομα του ο Mark Geminy Thwaite, γνωστός από τη θητεία του στους The Mission, Tricky, Peter Murphy αλλά και συνεργασίες με τόσα πολλά και σοβαρά ονόματα που αν τα αναφέρω όλα θα υπερκαλύψω το χώρο που μου δίνεται για μια παρουσίαση δίσκου. Ο άνθρωπος είναι σπουδαίος μουσικός κι αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι το “Gemini Nyte”, η κυκλοφορία του σχήματος που πλαισιώνεται από τον Νοτιοαφρικανό τραγουδιστή Ashton Nyte, τον Paul Ferguson (Killing Joke) στα τύμπανα, τον Burton C Bell (Fear Factory) στη φωνή, τον μπασίστα των The Mission, Richard Vernon και τον drummer των Living Dead, Nick Mason.

Το υλικό του “Gemini Nyte” είναι “φιλικά προσκείμενο” στον ήχο των The Mission, The Sisters Of Mercy, Bauhaus με περισσότερη έμφαση στην κιθάρα θα έλεγα, που σε συγκεκριμένα κομμάτια όπως το πολύ καλό “Waiting For A Sign” αγγίζουν το metal πρόσωπο των HIM.
Είναι μια αξιοπρεπέστατη δουλειά που αξίζει την προσοχή των φίλων των προαναφερθέντων σχημάτων και γενικότερα της μελαγχολικής industrial αισθητικής.

Περιέχει δεκατρία κομμάτια, καλοδουλεμένα και απευθυνόμενα με σωστό τρόπο, στοχευμένα σε ένα όχι και τόσο “κλειστό” κοινό τελικά.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που έπεσαν στα χέρια μου τελευταία!