Ο Michael Bormann δουλεύει ακούραστα. Αυτή είναι μια αλήθεια που με κάνει να τον εκτιμώ ιδιαίτερα από τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες δουλειές του είναι εξαιρετικές.
 
Το νέο του προσωπικό album απεικονίζεται επακριβώς από τον τίτλο του. “Different”, και μάλιστα γραμμένο με παύλες ανάμεσα στα γράμματα που τονίζουν ακόμα περισσότερο αυτή τη διαφορετικότητα. Δεν είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει ο Γερμανός συνθέτης και τραγουδιστής, μπορούμε ίσως να το θεωρήσουμε ως πειραματισμό για πιθανά μελλοντικά του σχέδια. Αν θα πρέπει να δώσω ένα στίγμα αυτής της διαφορετικότητας, θα φέρω ως παράδειγμα τη στροφή των Bon Jovi από το “Have A Nice Day” στο “Lost Highway”, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και φυσικά των μεγεθών.
 
Το “Different” ακούγεται κάπως άνευρο και είναι λίγα τα σημεία που θυμίζουν τα φοβερά του ξεσπάσματα κυρίως των επί Jaded Heart ημερών του, όπως τα “Breathless” και “Who Really Wants To Get Older”. Πρόκειται πάντως για μια δουλειά που μπορεί να προσεγγίσει και διαφορετικό κοινό, κάποιο από αυτό ίσως να βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
 
Προσωπικά και επειδή τον παρακολουθώ εδώ και χρόνια, θα προτιμούσα η επόμενη δουλειά του Bormann να βρίσκεται πιο κοντά σ’ αυτές που δημιούργησε ως Rain ή ως Zeno (αγορές με κλειστά μάτια αμφότερα), αν ο ίδιος δε νοσταλγεί πλέον τα αριστουργήματα του με τους Jaded Heart.