Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Ο Michael Monroe συνεχίζει να κυκλοφορεί εξαιρετικούς δίσκους αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η έμπνευση και η καλλιτεχνική «δίψα» δεν στερεύει με την πάροδο του χρόνου. Απλώς…πρέπει να το έχεις μέσα σου και να είσαι αυθεντικός. Και ο Michael Monroe είναι κάτι παραπάνω από αυθεντικός. Είναι η επιτομή του rock n’ roll!

To “I Live Fast Too Fast To Die Young” είναι ένας α-χρονικός δίσκος. Ένας δίσκος που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κυκλοφορήσει το 1982 αλλά και το 2052…όσο δηλαδή το πνεύμα του rock n’ roll παραμένει ζωντανό! Η πεμπτουσία των ύστερων Hanoi Rocks σε συνδυασμό με το αγγλικό glam rock και την πάντα παρούσα πινελιά από Stones βρίσκονται συγκεντρωμένα στη νέα δουλειά του Michal Monroe η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι καταφτάνει 35 ολόκληρα χρόνια από το πρώτο του solo album. Προσωπικά ο νέος δίσκος του Monroe μου θύμισε αρκετά το “Street Poetry” των Hanoi Rocks ή έστω την αισθητική αυτού. Με τη διαφορά ότι είναι σαφώς πιο πολυδιάστατο αφού έχουμε εδώ -πέραν από τα κλασικά rock n’ roll τραγούδια- ορισμένες σκοτεινές μπαλάντες (“Antisocialite”, “Dearly Departed”) και punk περάσματα (“Pagan Prayer”…που μου θύμισε αρκετά το “Got The Time” των Anthrax).

Ωστόσο, η κυρίως δυναμική του Monroe εντοπίζεται στους κλασικούς ύμνους (ναι…ύμνους!): “Murder The Summer of Love”, “Young Drunks Old Alcoholics” και “Everybody’s Nobody”. Μιλάμε για κλασικά κομμάτια στο γνώριμο ύφος του Monroe και των Hanoi Rocks. Ο Monroe καταφέρνει (ξανά) κάτι που το έχουμε πολύ ανάγκη: να διατηρήσουμε την ψευδαίσθηση ότι παραμένουμε νέοι μέσα από τη δύναμη του rock n’ roll. Αυτό ακριβώς κάνει το “I Live Too Fast To Die Young”!

Highlight: Η γνώριμη φιγούρα του Sami Yaffa είναι παρούσα και εδώ.