Μετά από κάποιο σημείο αν θέλεις να μάθεις ακριβώς τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας ή μίας ηχογράφησης στο studio, οι επίσημες βιογραφίες δεν μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη για διάφορους λόγους. Επιπλέον, αν κάποιος έχει εντρυφήσει σε ένα συγκρότημα έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία που αναφέρονται στα βασικά -κατά το μάλλον ή ήττον- σημεία της ιστορίας του, τότε σίγουρα αναζητά κάτι πιο εξεζητημένο, κάτι πιο εξειδικευμένο και σε τελική ανάλυση πιο ενδιαφέρον. Στην περίπτωση των Def Leppard, το βιβλίο του Mike Rogers αποτελεί μία άριστη επιλογή καθώς μας παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της μπάντας που δεν είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πριν τη συγκεκριμένη εκδοτική προσπάθεια.

Ο Rogers ήταν ένας μουσικός που στις αρχές της δεκαετίας του 80 διετέλεσε roadie των Def Leppard. Από την αρχή της περιοδείας για την προώθηση του “Pyromania” (1983) μέχρι και τα τέλη σχεδόν του 1986 ο Rogers ήταν σε καθημερινή βάση δίπλα στους Leppard και τους έζησε τόσο στο δρόμο όσο και στο studio κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για τον μνημειώδες “Hysteria”. Το βιβλίο είναι γεμάτο από σπάνιες φωτογραφίες εκείνης της περιόδου από το προσωπικό αρχείο του Rogers (αλλά και της φωτογράφου Una Williams) ενώ όλοι οι οπαδοί των Leppard θα ενθουσιαστούν αφού εδώ μέσα υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες του Mutt Lange ο οποίος ως γνωστόν φημίζεται για τον «κλειστό» του χαρακτήρα. Και το καλύτερο: μιλάμε για προσωπικές και ανέμελες στιγμές στο studio, σε καφετέριες, σε αγώνες ποδοσφαίρου, στην περιοδεία κτλ. Επιπλέον, όλες οι ιστορίες και τα ανέκδοτα από τη ζωή στο δρόμο και το studio είναι απολαυστικά αν και οφείλουμε να πούμε ότι όταν ο Rogers αναφέρεται στον μακαρίτη Steve Clark υπάρχει διάχυτο ένα γλυκόπικρο συναίσθημα αφού από τότε ήταν εμφανές σε όλους το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο σπουδαίος αυτός μουσικός.

Το ”Fabulist Icons” είναι ένας πραγματικός παράδεισος για όλους τους fans των Def Leppard αφού μιλάμε για ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο που αξίζει πραγματικά να το αγοράσετε καθώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ανατρέχετε σε αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τσεκάρετε τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://fabulisticons.shop/product/fabulist-icons/