Τη βραδιά στο Κύτταρο άνοιξαν οι Broken Heroes, μια επίσης Tribute μπάντα στους Saxon. Στα πενήντα λεπτά που είχαν στη διάθεση τους, απέδωσαν αξιοπρεπώς θα έλεγα, κάποια από τα σημαντικότερα κομμάτια των Βρετανών θρύλων και ζέσταναν τον λιγοστό κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο club αλλά που συνεχώς ο αριθμός του μεγάλωνε και έδειχνε να περνάει καλά.

Ακούγοντας στα ηχεία αλλά και βλέποντας στο video wall στο πίσω μέρος της σκηνής το “I Remember Now” ο κόσμος έδειχνε να έχει δίψα γι αυτό το show. Τα παιδιά του σχήματος απέδωσαν  αυτό το ανυπέρβλητο concept βασιζόμενα στην αντίστοιχη απόδοση του “Operation: Livecrime” από τους Queensryche. Έδειχναν άριστα προβαρισμένοι, τόσο μουσικά, όσο και σκηνικά, δείχνοντας ότι το μεγάλο αυτό album είχε γίνει κτήμα τους. Το κοινό παρακολουθούσε άλλοτε αποσβολωμένο και άλλοτε εκδηλωτικό, ένδειξη για το πόσο καλή ήταν η απόδοση του concept. Με τις ελάχιστες ατέλειες δε θ’ ασχοληθώ, από τη στιγμή που κάτι τόσο δύσκολο, αποδώθηκε τόσο καλά. Αφού το Mindcrime At Kyttaro έλαβε τέλος, το συγκρότημα συνέχισε την εμφάνιση του με κομμάτια των Queensryche πάντα, από το πρώτο E.P., μέχρι και το “Empire”. Με λίγες δυσκολίες στα “Anybody Listening?” (με τη συμμετοχή του Dee Theodorou των Broken Heroes και Illusory) και “Take Hold Of The Flame” αλλά με το συναίσθημα και την ενέργεια να περισσεύουν, έκλεισαν έπειτα από άλλα σαράντα περίπου λεπτά με τον κόσμο να τραγουδάει μαζί με το Νίκο Ρουσσάκη το “Queen Of The Reich”.


Ήταν ένα πολύ όμορφο βράδι, με μουσική που είχε ανάγκη ν’ ακούσει το κοινό και που θα έπρεπε να ανατρέξει στον Ιούνιο του 2004 για να το θυμηθεί, όταν το απέδωσαν οι ίδιοι οι Queensryche στο Terra Vibe.  Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά των Mindcrime Empire γι αυτή τη δουλειά και για το σεβασμό που έδειξαν στους Queensryche.

Setlist: I Remember Now, Anarchy X, Revolution Calling, Operation: Mindcrime, Speak, Spreading The Disease, The Mission, Suite Sister Mary, The Needle Lies, Electric Requiem, Breaking The Silence, I Don’t Believe In Love, Waiting For 22, My Empty Room, Eyes Of A Stranger, Empire, Jet City Woman, Another Rainy Night (Without You), Anybody Listening?, Take Hold Of The Flame, Walk In The Shadows, Queen Of The Reich.

Δημήτρης Καζαντζής