Misfits Fuzz Club

0
 


Κατά τις 10:30 ξεκίνησε η ηχογραφημένη εισαγωγή του “The Devil’s Rain” με τα φώτα σβησμένα και μόνο μερικούς προβολείς να παίζουν στο τεράστιο πανό στο βάθος της σκηνής με το εξώφυλλο του “Dead Alive” φωτίζοντας διαδοχικά το πρόσωπο της εικόνας και τις λέξεις “Misfits”, “Dead”, “Alive”. Το κατά την πλειοψηφία του νεαρό κοινό αδημονούσε, ενώ με το που πάτησε το πόδι της στη σκηνή η μπάντα προκλήθηκε πανικός. Τα πρώτα δυο, τρία κομμάτια ήταν σαν αναγνωριστικά, όλα από το τελευταίο πολύ καλό άλμπουμ “The Devil’s Rain” (“The Devil’s Rain”, “Vivid Red”, “Land Of The Dead”) και φάνηκε πως η πλειοψηφία δεν τα ήξερε, με το “Scream” όμως να μπαίνει τέταρτο ο κόσμος άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά αρχίζοντας να τραγουδάει και να ρίχνει το σχετικό «ξύλο». Αμέσως μετά ακολούθησε ένα μπαράζ Danzig υλικού (“Hybrid Moments”, “Teenagers From Mars”, “Attitude”, “Some Kinda Hate”) που έβαλε δυνατά στο παιχνίδι και τις μεγαλύτερες ηλικίες που άρχισαν να ανταποκρίνονται.

 
 
Είναι γεγονός ότι τα κομμάτια στο live παίχτηκαν κάπως έως αρκετά πιο γρήγορα από τις στούντιο εκτελέσεις με τον Eric “Chupacabra” Arce στα τύμπανα να κλέβει την παράσταση με το σταθερό, ακούραστο και πολύ γρήγορο παίξιμό του που ουσιαστικά «έτρεχε» την μπάντα. Ο Jerry Only, σκέτο θηρίο έτσι κι αλλιώς, παρά τα 55 που θα κλείσει σύντομα, με το κλασικό τσουλούφι κολλημένο στο πρόσωπο κοπανούσε βάρβαρα το ταλαιπωρημένο του Devastator που ήταν φουλ στην παραμόρφωση γεμίζοντας και τα 40 κομμάτια με τον απειλητικό του όγκο. O πρώην Black Flag, Dez Cadena, στην αριστερή πλευρά της σκηνής υστερώντας σε image με την μακριά του μαύρη καμπαρντίνα εξαπέλυε τα εμπρηστικά riffs – οδοστρωτήρες που σφυρηλάτησαν το horror punk. Ο ρυθμός τους δεν έπεσε καθόλου και ήταν κατεδαφιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος, όπου ο Only βγήκε γυμνός από τη μέση και πάνω με τα μπράτσα και το six pack του σε καλή κατάσταση. Σίγουρα, λάθη έγιναν, τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, οι roadies έτρεχαν συνέχεια πάνω στη σκηνή για να πετάξουν μακριά τα πλαστικά μπουκάλια που έφευγαν από το τρελαμένο κοινό και να ξεμπερδέψουν τα καλώδια από τα όργανα, ενώ ο Jerry Only κυνηγούσε επίμονα μια σερπαντίνα η οποία χόρευε στον αέρα. Ο ήχος σε γενικές γραμμές ήταν καλός, με εξαίρεση τις δυο φορές που τραγούδησε ο Dez (“Jack The Ripper”, “Thirsty And Misrable”) και δεν ακουγόταν και τόσο καλά, αλλά αυτό αποτέλεσε μια μικρή λεπτομέρεια.
 
 
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ καλή με τους νεότερους να τραγουδάνε και στα κομμάτια της μεταγενέστερης περιόδου και στα κλασσικά, ενώ οι μεγαλύτεροι συμμετείχαν πιο διακριτικά και κυρίως στο παλιότερο υλικό, κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ο Jerry Only μετά το τέλος της συναυλίας κατέβηκε από τη σκηνή και έγινε κυριολεκτικά ένα με τους οπαδούς χαιρετώντας, βγάζοντας φωτογραφίες, μοιράζοντας αυτόγραφα, αλλά και… φιλιά στις πιο τυχερές θαυμάστριες της μπάντας για περίπου 45 λεπτά! Σίγουρα, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε συναυλίες.
 
 
Όσο για το θέμα αν οι Misfits χωρίς Danzig είναι Misfits, σίγουρα παραπέμπει σε αρκετά αντίστοιχα και ανάλογα στη rock/metal σκηνή. Νομικά ο Danzig εισπράττει χρήματα από δικαιώματα και πωλήσεις από το merchandise, ενώ ο Jerry Only πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα για να παίζει συναυλίες και να βγάζει άλμπουμ. Αρέσει, δεν αρέσει συμβαίνει εδώ και περίπου 20 χρόνια, πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 7 (1977-1983) με τον Evil Elvis στη μπάντα. Το πρωτογενές υλικό έχει τη δική του τεράστια αξία και σημασία για τους οπαδούς και το ίδιο το συγκρότημα, όμως όσοι δεν τους έζησαν εκείνα τα χρόνια είναι καλό να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έστω ένα μέρος από αυτό το μεγαλείο. Αυτό που είδαμε φέτος ήταν απολαυστικό, ισοπεδωτικό και σίγουρα αρκετά καλύτερο από την M25 σύνθεση που είχαμε δει το 2003 με τον Marky Ramone στα τύμπανα και πολλά Ramones κομμάτια να παρεμβάλλονται. Όσοι ήταν εκεί πέρασαν καλά και φάνηκε!
 
Γιάννης Δόλας
 
The Devil’s Rain, Vivid Red, Land Of The Dead, Scream, Hybrid Moments, Teenagers From Mars, Attitude, Some Kinda Hate, Curse Of The Mummy’s Hand, Dark Shadows, Father, Jack The Ripper, Static Age, TV Casualty, She, Abominable Dr. Phibes/ 20 Eyes, Angelfuck, Horror Business, From Hell They Came, American Psycho, Shining, Dig Up Her Bones, Kong At The Gates/ Forbidden Zone, Ghost Of Frankenstein, Death Ray, Monkey’s Paw, I Turned Into A Martian, Skulls, Where Eagles Dare, Hatebreeders, Ghouls Night Out, Horror Hotel, We Are 138
 
Descending Angel, Helena, Thirsty And Miserable, Die Die My Darling, Saturday Night. Halloween