Το 1998 ο Tony Martin, γνωστός για το πέρασμά του από τους Black Sabbath στα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» του συγκροτήματος συνεργαζόταν με έναν Ιταλό κιθαρίστα ονόματι Dario Mollo στο άλμπουμ “The Cage”. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικό hard rock άλμπουμ με τη μεγαλειώδη φωνητική ερμηνεία του Martin και την αξιόλογη κιθαριστική παρουσία του Mollo να αλληλοσυμπληρώνονται και να αλληλοϋποστηρίζονται ιδανικά.

Η συνεργασία δεν άργησε να επαναληφθεί λιγότερο επιτυχημένα όμως τέσσερα χρόνια αργότερα το 2002 με το “The Cage 2” και τη συμμετοχή του Tony Franklin στο μπάσο.

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το δίδυμο επιστρέφει στο «κλουβί» με το τρίο sequel το οποίο όμως δυστυχώς αποτυγχάνει να σταθεί στα ίσια απέναντι στο πρώτο, αλλά τουλάχιστον κερδίζει στα σημεία το δεύτερο. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε στις ερμηνείες, ούτε στην παραγωγή, αλλά στις συνθέσεις, οι οποίες αν εξαιρέσουμε κάποια κομμάτια δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που οι Mollo και Martin μας δημιούργησαν πριν 14 χρόνια. Σίγουρα, τα “Oh My Soul”, “One Of The Few”, “Wardance” και “Cirque De Freak” είναι κομματάρες που ταιριάζουν γάντι στη φωνάρα του Martin, αλλά τα υπόλοιπα;

Υπάρχουν καλές ιδέες και ωραία «στιγμιότυπα», αλλά όλα αυτά μας παρουσιάζονται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα τα καλά κομμάτια να ξεχωρίζουν αμέσα και τα υπόλοιπα να υπολείπονται αρκετά. Βέβαια, ίσως να είμαι και πολύ αυστηρός με το ντουέτο διότι έχοντας λιώσει το πρώτο άλμπουμ και έχοντας νοιώσει απογοήτευση από το δεύτερο, όταν πληροφορήθηκα για το τρίτο ενθουσιάστηκα. Αν στον τίτλο βρισκόταν οποιοδήποτε άλλο όνομα και δεν υπήρχε η «προιστορία» αυτή η κριτική θα ήταν εντελώς διαφορετική, είμαι σίγουρος!