Κατά τον 17ο αιώνα, την εποχή που τόσο γλαφυρά έχει περιγραφεί από τις ταινίες για την Άγρια Αμερικάνικη Δύση έζησε και έδρασε η Molly Hatchet, μια πόρνη, η οποία αποκεφάλιζε τους πελάτες της, αφού τους είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της.  Το όνομά της έμεινε στην ιστορία, όχι μόνο για το μακάβριο αυτό συνήθειό της, αλλά κυρίως επειδή ένα συγκρότημα από το Jacksonville της Florida ονομάστηκε από αυτή και έγραψε τη δική του ανεξίτηλη ιστορία στο rock του Νότου έχοντας σαν σήμα κατατεθέν τον πολεμιστή, δημιούργημα του Frank Frazzeta, που κοσμούσε κάθε εξώφυλλο.
 
To “Greatest Hits II” των Molly Hatchet περιέχει στο πρώτο του CD τις επιτυχίες της περιόδου του συγκροτήματος μετά το “No Guts, No Glory (1983) άλμπουμ τους, που σίγουρα υπολείπονται αρκετά αυτές των ‘70s και των πρώτων δυο άλμπουμ των ‘80s, κάποιες από τις οποίες περιέχονται στο δεύτερο CD ηχογραφημένες ζωντανά και συνοδευόμενες από ένα καινούριο κομμάτι.
 
Σίγουρα, μια τέτοια κυκλοφορία δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κριτικής για ένα συγκρότημα που έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής και έχει μείνει στην ιστορία σαν ένας από τους θρύλους του Νότου. Αναμφίβολα, αποτελεί όμορφο σουβενίρ για τον κόσμο που πηγαίνει και τους απολαμβάνει στις συναυλίες τους, αλλά και για όσους δεν πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ την δισκογραφία τους. Μόνο οι φανατικοί θα το αγοράσουν για το καινούριο κομμάτι και τις ζωντανές εκτελέσεις, ενώ οι πιο αδαείς που θέλουν να πάρουν μια γεύση από Molly Hatchet καλό θα είναι να προτιμήσουν το πρώτο “Greatest Hits” του 1985.