Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη, οι Monster Magnet, αυτήν τη φορά με νέο δίσκο στις αποσκευές τους, επέστρεψαν χαροποιώντας τους απανταχού motherfuckers του λεκανοπεδίου.

Special guests οι Full House Brew Crew. Τα στιβαρά riffs και τα Zakk Wylde τσαλίμια του καινούριου τους album, «Me Against You», αποδόθηκαν στην εντέλεια. Η πρόοδος σε σχέση με το προ επταετίας ντεμπούτο τους είναι τεράστια, ειδικά στα φωνητικά, ενώ η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο frontman Βαγγέλης Καρζής στις παγκόσμιες περιοδείες των Rotting Christ φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο κινείται πάνω στη σκηνή.

FullHouseBrewCrew01
22:15 έδειχνε το ρολόι όταν η μετενσάρκωση του Bull God επί γης και οι πιστοί συνοδοιπόροι του ξεκίνησαν να παίζουν το «Dopes to Infinity». Ο Dave Wyndorf ήταν ξανά σε εξαιρετική φόρμα, με τη σκηνική παρουσία – σήμα κατατεθέν να αρκεί για να κάνει τον κόσμο 10% πιο cool απ’ ότι φαντάζει συνήθως.
Από το «Mindfucker» ακούστηκαν μόλις δύο κομμάτια, αλλά, ενώ το «Rocket Freak» πέρασε και δεν ακούμπησε, κατατάσσω το «When the Hammer Comes Down» στα highlights της συναυλίας.
Τα παράπονα από τους Monster Magnet είναι ανέκαθεν τα ίδια: Οι «safe» επιλογές στο setlist και η… επιστημονικά υπολογισμένη χρονική διάρκεια της συναυλίας έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν υπερβολικά πολλές κομματάρες απ’ έξω, κι ας υπήρξαν αυτήν τη φορά 2 ευχάριστες instrumental εκπλήξεις, με τα «Ego, the Living Planet» και «CNN War Theme».

MonsterMagnet006
Το πόρισμα πάντως παραμένει απαράλλακτο: Τα live των Monster Magnet είναι, μακράν του δεύτερου, το καλύτερο πάρτι που έχει διοργανωθεί ποτέ με οικοδεσπότη έναν 60χρονο από το New Jersey.

Ρωμανός Τερζής

Setlist: Dopes to Infinity, Rocket Freak, Crop Circle, Radiation Day, Melt, Look to Your Orb for the Warning, Ego the Living Planet, When the Hammer Comes Down, Negasonic Teenage Warhead, Space Lord
Encore: CNN War Theme, Dinosaur Vacuum, Powetrip

MonsterMagnet003

{galleryLiveReports/2019/MonsterMagnet{/gallery