Τα έχουμε πει δεκάδες φορές για τους Motorhead, ποιοι είναι εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια και τι έχουν προσφέρει στη μουσική. Προτιμώ λοιπόν να κάνω μια στεγνή παράθεση του υλικού αυτής της κυκλοφορίας γιατί είναι αρκετό και αυτό ενδιαφέρει κάποιον που θα τα “στάξει”.

Κατ’ αρχήν, στο DVD κύριο θέμα αποτελεί ολόκληρη η εμφάνιση των Motorhead στο Santiago της Χιλής στις 9 Απριλίου του 2011. Μοναδική παρατήρηση, η κατάσταση που επικρατεί έξω από το venue με τον κόσμο να περιμένει να μπει. Νοσταλγία από τη μία, αφού με έφερε πίσω στο 1988 στην παρθενική εμφάνιση της μπάντας στην Ελλάδα βλέποντας τους κρανιοφόρους αστυνομικούς να είναι έτοιμοι για…καταστολή, αλλά και αηδία συνειδητοποιώντας ότι αυτά εξακολουθούν να υφίστανται έστω και κάπου μακριά. Στη συνέχεια, τρία κομμάτια από τη Νέα Υόρκη στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς και άλλα έξι από το Manchester στις 16 Νοεμβρίου του 2010. Στα extra περιλαμβάνεται συνέντευξη από κάθε μία εκ των τριών πόλεων. Θα τονίσω μόνο το άριστο των λήψεων και της ποιότητας της εικόνας, αλλά και ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω το λόγο για τον οποίο η συναυλία του Santiago προβάλλεται ασπρόμαυρη.

Η πολύ όμορφη αυτή συσκευασία συμπληρώνεται ιδανικά από δύο c.d. με το ίδιο ακριβώς υλικό όπως και από ένα αρκετά πλούσιο booklet.

Για το τι βλέπουμε και τι ακούμε, είπαμε…We Are Motorhead And We Play Rock and Roll…

Α, και να μην το ξεχάσω, τρίβω τα χέρια μου βλέποντας τον τίτλο να καταλήγει σε Vol. 1….

Δημήτρης Καζαντζής