Ο “Fat Mike” Burkett, ηγέτης των NOFX αποφάσισε να φτιάξει το πρώτο μουσείο στην ιστορία για το punk, με σκοπό την διατήρηση της κληρονομιάς της μουσικής που αγάπησε.

Το “Punk Rock Museum”, που βρίσκεται στο Las Vegas, θα ανοίξει τις πόρτες του στις 13 Ιανουαρίου 2023 με σκοπό να δείξει την επιρροή που άσκησε αυτό το μουσικό κίνημα σε όλο τον κόσμο.

Οι υποστηρικτές και χορηγοί της προσπάθειας είναι ο ιδρυτής των Bad Religion και της Epitaph Records, Brett Guerwitz, o κιθαρίστας των Germs, Nirvana, Foo Fighters, Pat Smear, ο Mark Hoppus των Blink 182, o Tim Armstrong των Rancid, ο ιδρυτής του Warped Tour, Kevin Lyman και ο θρύλος του skateboard, Tony Hawk.

«Το “Punk Rock Museum” θα στεγάζει την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από κειμίλια, flyers, φωτογραφίες, ρούχα, όργανα, χειρόγραφα με στίχους, artwork και γενικά ό,τι προσφέρουν οι άνθρωποι και οι μπάντες που συμμετείχαν στο κίνημα.

Δεν θα μπορείτε μόνο να βλέπετε τα εκθέματα, αλλά θα υπάρχει ένα δωμάτιο όπου θα μπορείτε να παίξετε με τις αυθεντικές κιθάρες, μπάσο και ενισχυτές που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες. Έχουμε κιθάρες και ενισχυτές από τους Rise Against, NOFX, Pennywise, Sick Of It All, Strung Out και πολλούς ακόμα», λέει ο Fat Mike, ο οποίος λέει ότι η συμμετοχή συγκροτημάτων στο μουσείο είναι απλή: «αν είστε punk μπάντα, είστε μέσα. Τόσο απλό».

Ωστόσο, το μόνο συγκρότημα που δεν συμμετείχε στο μουσείο μέχρι στιγμής είναι οι Green Day. «Εμείς θα τους συμπεριλάβουμε στα εκθέματά μας, όμως δεν θα τους δώσουμε πολύ χώρο», σχολίασε ο Fat Mike.