Επιτέλους, οι Mr.Big ξανα-κυκλοφορούν ένα –περίπου- ακουστικό άλμπουμ! Σίγουρα, το να ακούς τέσσερις μουσικούς της αξίας και του διαμετρήματος των Pau Gilbert, Billy Sheehan, Pat Torpey και Eric Martin να προσφέρουν μια διαφορετική προσέγγιση στα κομμάτια τους, είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον από μόνο του. Η πρώτη φορά, το 1996 στο Hard Rock Café της Σιγκαπούρης το αποτέλεσμα ήταν πού καλό, οπότε προς τι η καθυστέρηση;
 
Σε ένα διάλειμμα, λοιπόν, της περιοδείας τους στην Ιαπωνία (που αλλού;) έπαιξαν ένα σχεδόν – ο Billy Sheehan έπαιζε ηλεκτρικό μπάσο- ακουστικό show το οποίο ακούμε σε αυτήν την ηχογράφηση. Το αποτέλεσμα, είναι όπως αναμενόταν άλλωστε, πολύ καλό με τους Mr.Big να παίζουν μερικές επιτυχίες τους, δυο καινούρια, το “Undertow” και το εξαιρετικό “All The Way Up” και να το διασκεδάζουν επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τους τυχερούς θεατές του show και εμάς που αρκούμαστε στην ακρόαση.

Σίγουρα, το συγκρότημα μετά την επανασύνδεσή του βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, αν και όχι τόσο συνθετικά, αφού δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το “What If…”, αλλά «παιχτικά» – όχι πως δεν ήταν ποτέ άλλωστε! Για μια ακόμα φορά παρόλες τις αναμφισβήτητες και εντυπωσιακές ικανότητες του κάθε μέλους οι εκτελέσεις μένουν πιστές  στις αυθεντικές με μικρές «ταχυδακτυλουργικές» παρεκκλίσεις από τον Paul Gilbert και την προσθήκη βιολιού σε κάποια σημεία. Η φωνάρα του Eric Martin, που θα έπρεπε να θεωρείται μια από τις καλύτερες στο hard rock και να την βλέπουμε πιο συχνά στα σχετικά δημοψηφίσματα, είναι εντυπωσιακή αποδίδοντας άψογα το κάθε κομμάτι συμβάλλοντας στην πολύ καλή ατμόσφαιρα που κερδίζει τον ακροατή, ακόμα κι όταν ακούει το χιλιο-παιγμένο “To Be With You”. Γιατί στην τελική αν αφήσεις ένα τέτοιο hit απ’ έξω, θα είναι πιο πολλοί αυτοί που θα σε ρωτήσουν γιατί το έκανες, παρά εκείνοι που θα σε επιβραβεύσουν για αυτή την πρωτοβουλία σου!
 

Tags