Όλα στη ζωή είναι θέμα καλού timing, έτσι δε λένε; Σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό αφού μία απόφαση που θα πάρεις σε μία δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου σε απόλυτο βαθμό…είτε για καλό είτε για κακό. Σαφέστατα η περίπτωση του Tony Kenning δεν αποτελεί εξαίρεση αφού βρέθηκε πολύ κοντά στο να αποτελέσει μέρος της δισκογραφικής πορείας των Def Leppard αλλά δεν ήταν γραφτό να συμβεί αυτό. Και όμως ήταν πολύ κοντά. Σίγουρα το όνομα του Kenning είναι οικείο ανάμεσα στους οπαδούς των Def Leppard αφού υπήρξε ο πρώτος drummer της μπάντας για έναν ολόκληρο χρόνο (1977-1978) ενώ είχε δημιουργήσει μαζί με τον Rick Savage και τους Atomic Mass που αργότερα εξελίχθηκαν στους Def Leppard.

Σε αυτό το βιβλίο ο Kenning καταθέτει επιγραμματικά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες τις δικές του αναμνήσεις από τα χρόνια με τους Atomic Mass, Def Leppard αλλά και τις άλλες μπάντες με τις οποίες έπαιξε στα 80ς. Σίγουρα το βιβλίο δεν αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα εξαντλητικών πληροφοριών για εκείνη την περίοδο αλλά τόσο το φωτογραφικό υλικό αλλά κυρίως η εξιστόρηση των γεγονότων -υπό το πρίσμα του Kenning- έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για μία εποχή η οποία είναι μάλλον παραγνωρισμένη. Προσωπικά, ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως την αφήγηση για τις πρόβες και τις πρώτες συναυλίες των Def Leppard στην ευρύτερη περιοχή του Sheffield ενώ η φωτογραφία με την κασέτα του demo του 1978 σίγουρα έχει μεγάλη συλλεκτική αξία.

Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι το βιβλίο του Tony Kenning απευθύνεται κυρίως στους πολύ φανατικούς οπαδούς των Def Leppard αφού μέσα στις 69 μόλις σελίδες μεταφερόμαστε στο μέρος και στην εποχή από όπου ξεκίνησαν όλα για το σπουδαίο βρετανικό συγκρότημα. Όσο για τον ίδιο τον Kenning, χαίρομαι ιδιαιτέρως που είναι πλήρως συνειδητοποιημένος με την όλη κατάσταση ενώ το γεγονός και μόνο ότι παίζει σήμερα σε μία tribute band (Shef Leppard) φανερώνει τη συμφιλίωση του με την όλη εξέλιξη της ιστορίας. Αναζητήστε το βιβλίο στο Amazon…