Οι Γερμανοί Mystigma κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους και με το που ακούω το “Quicksand”, σκέφτομαι πως οι Τεύτονες Paradise Lost μόλις χτύπησαν την πόρτα μου… Σίγουρα οι Βρετανοί αποτελούν την κύρια επιρροή τους, σίγουρα θα αναγνωρίσετε πολλά από τα σήματα κατατεθέντα στη μουσική τους, από την άλλη όμως θα δείτε πως αυτή η μπάντα έχει και δικά της στοιχεία. Στο “Close to you” θα ακούσετε και επικά περάσματα, πιο Heavy, πιο δυναμικά, πάντα – φυσικά – σε συνάρτηση με μια Gothic νοοτροπία και διάσταση, αφού το σχήμα είναι πεντακόσια τα εκατό Gothic!
 
Λούπες, πρίμα οι κιθάρες, θέματα σκοτεινά και πλήκτρα που ψιλιάζουν… Η φωνή είναι διαφορετική, είναι καθαρή και συνάμα «ένοχη»… Το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, είναι σίγουρο. Δεν ξέρω κατά πόσο αρέσκεστε να ακούτε μπάντες που είναι τόσο κοντά σε αυτές που ήδη ακούτε, εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια θέματα. Μου αρέσουν οι Lost, μου αρέσουν και οι Mystigma. Δεν πρόκειται να αρχίσω να κάνω σκέψεις για το σε τι ποσοστό αντιγράφουν και πόσα κιλά έμπνευσης κουβαλάνε, δεν υπάρχει λόγος, η μουσική είναι διασκέδαση και όχι πολιτική.
 
Πολύ ωραίο το “You’re not real”. Όμορφο ρεφρέν, ζόρικες φωνές. Το “In Deine Hand” κλείνει το άλμπουμ και εδώ έχετε την ευκαιρία να ακούσετε πως ηχεί το μοτίβο με γερμανικούς στίχους…
 

Tags