Οι συνεχόμενες συναυλίες έχουν ανοίξει την όρεξη σε μπάντες και κοινό με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και πολλές φορές με δύο ή τρία διαφορετικά live το ίδιο βράδυ. Αυτή η συναυλία δεν γινόταν να χαθεί όμως αφού οι Naxatras, το λατρεμένο psychedelic/prog rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο υπέροχο άλμπουμ και με την επιστροφή του από την ευρωπαϊκη περιοδεία τους το παρουσίασε ζωντανά και σε μας σε μία καθόλου γρουσούζικη Παρασκευη και 13. Το fuzz club που γέμισε το χώρο με ψυχεδελικές prog μελωδίες ενώ μαζί τους ήταν οι Deaf Radio.

“As the colours are coming in…”

Στις 21.00 ακριβώς και με το Fuzz ήδη γεμάτο οι DEAF RADIO ανέβηκαν στη σκηνή. Μας πήραν από τα μούτρα κατευθείαν και το λέω με την καλή έννοια αφού έχουν το τσαγανό που χρειάζεται η μεγάλη σκηνή και είχαν τρομερή ενέργεια. Φαίνεται πως αυτό πέρασε και στον κόσμο με πολλούς να φτιάχνουν μικρά πιτ στα γρήγορα κομμάτια και το κοπάνημα του κόσμου να προκαλεί μικρή έκπληξη σε αυτούς που δε γνώριζαν ήδη το σχήμα.

Το αγαπημένο μου “Astypalea” φώτισε ωραία τη μέση του σετ τους με τις νότες να περνούν σε σώματα και μυαλά. Mε κομμάτια από τα “Alarm” (2017) αλλά κυρίως από το “Modern Panic” (2019) τα 45 λεπτά του σετ του σχήματος πέρασαν νεράκι σε ένα καθαρό, αληθινό rock n roll βασισμένο στην κιθάρα που πατάει τόσο στην alternative σκηνή όσο και σε ψυχεδελικές νήξεις με τον τρόπο που το κάνουν συνήθως οι stoner μπάντες αλλά και μια ιδιαίτερη μελαγχολία που τόσο αγαπάμε σε αυτό το ροκ που δε φοβάται να βγάλει ευαισθησίες. Ωραία και τα κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά τους με τον κόσμο να τα αγκαλιάζει αμέσως.

live video DEAF RADIO:

Deaf Radio setlist:

death club / lizard / colours / modern panic / astypalea / supersonic / model society / animals / backseats

“Now feel pure stars…”    

Στα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να ετοιμαστεί το stage έκανα το λάθος να πάω στο merch όπου είχε ωραία πράγματα και από τις δύο μπάντες με τα βινύλια των Naxatras να εντυπωσιάζουν. Είχε έρθει η ώρα να τους δούμε ζωντανά όμω,ς οπότε πήραμε θέση και αυτοί έκαναν μια χαλαρή εισαγωγή με το “Reflection(birth)” και όπως και στον τελευταίο δίσκο μας έβαλαν σιγά σιγά στο κλίμα. Συνέχισαν με “Omega Madness” και νόμιζα πως θα πάρουν σερί όλο το καταπληκτικό νέο άλμπουμ (που από τις πολλές ακροάσεις πάει να γίνει το αγαπημένο μου) αλλά τελικά δεν ίσχυε κάτι τέτοιο αφού, με το “Proxima Centauri” γυρίσαμε πίσω στο δεύτερο άλμπουμ και αυτό το μπρος πίσω θα γινόταν συνεχώς όλο το βράδυ προσδίδοντας ποικιλία στο χορταστικό σετ τους αλλά και δίνοντας την ευκαιρία να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη επιλογή κάθε φορά. Με εξαιρετικό ήχο, όμορφα φώτα που τόνιζαν τις μουσικές ομορφιές του σχήματος και τη μπάντα τόσο δεμένη στο 100% που τίποτα δε μπορούσε να χαλάσει μια εξαιρετική συναυλιακή βραδιά.

“Travellers from distant lands…”

Οι Naxatras έχουν όλο το πακέτο, σε κάνουν να χάνεσαι σε ψυχεδελικά trip, σε ψαρώνουν με prog ελεγείες ή σου πετάνε ένα “Journey to Narahmon” και βλέπεις εκατοντάδες κεφάλια να κουνιούνται ρυθμικά στο γεμάτο venue. Τους είχα συνηθίσει ως power trio εντός και εκτός στούντιο αλλά η προσθήκη του Παντελή Κάργα στα πλήκτρα τους δίνει μια πιο grande αύρα και μάλιστα γέμισε όμορφα και τα παλιά κομμάτια. Αυτό που δεν ξέραμε πως θα συμβεί ήταν η παρουσία 4 εγχόρδων που έσκασαν μύτη στη σκήνη, με τα βιολιά και το τσέλο να αλλάζουν επίπεδο στο “The Answer”. Ο Χαριζιάνης στα τύμπανα και ο Κωνσταντέλιας στην κιθάρα έδιναν ρέστα αλλά ήταν το μπάσο του Γιάννη Βαγενά που κόλλησε μέσα μας και μας παρέσυρε σε όλο το σετ. Στη δε φανκιά του “Radiant Stars” τα λικνίσματα πάνω και κάτω από τη σκηνή ήταν αναμενόμενα σε ένα τρομερό χορευτικό τρίλεπτο με bongos να κουδουνίζουν στο κεφάλι μας και τελικά όλα τα κομμάτια να είναι ένα μικρό μουσικό ταξίδι. Το έπος του “The Battle Of Crystal Fields” ήχησε πωρωτικό επί σκηνής, τα επόμενα κομμάτια κράτησαν ψηλά το επίπεδο σε μια συναυλία που δεν έκανε πουθενά κοιλιά και όταν πλέον τελείωσε έβλεπες μόνο χαρούμενες φάτσες δίπλα σου, μέσα σου και παντού. Περπατούσα μετά στους άδειους δρόμους και οι νότες παιχνίδιζαν ακόμα στο μυαλό μου, τι μπαντάρα είναι αυτή ρε σεις…

Live video NAXATRAS:

Naxatras setlist:

reflection (birth) / Omega madness / proxima centauri / journey to Narathmon / the answer / waves / pulsar 4000 / ride with time / radiant stars / machine / horizon / the battle of crystal fields / reflection (death & rebirth) / all the stars collide / I am the beyonder / the great attractor

® κείμενο/φωτογραφίες/video: Konstantinos Mindcrimek Vlachos