Οι Θεσσαλονικείς Naxatras μετά το “Ι” και “ΙΙ”, τα άπειρα live (και Ευρώπη) και το σημαντικό support στους 1000MODS στο Piraeus Academy (όπου φάνηκε πως υπάρχει πολυπληθές φανατικό κοινό), συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και κυκλοφορούν έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που διανύουμε!

Το “ΙΙΙ” περιλαμβάνει 7 τραγούδια και πάνω από μια ώρα μουσικής. Οι Naxatras  παρουσιάζουν ένα λίγο πιο ήπιο πρόσωπο σε σχέση με τους προκατόχους του άλμπουμ, χωρίς όμως να χάνουν σε σκληράδα.

Οι παραμορφώσεις στην κιθάρα είναι μειωμένες, ενώ φωνητικά έχουν σε 4 από τα τραγούδια. Το ύφος τους πατάει γερά στην ψυχεδέλεια και το stoner, όμως πλέον (ίσως λόγω της αρκετά ομοιόμορφης δομής των συνθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μπάντα αυτοσχεδιασμού) μπορούν να συγκινήσουν και οπαδούς του classic rock. Solo Hendrix, Pink Floyd ατμόσφαιρα, ενώ στο θαυμάσιο “Prophet” θυμήθηκα τους ELOY. Εντυπωσιακά riff και μελωδίες, φοβερές ιδέες σε κάθε κομμάτι, θα σας κάνουν να πατάτε το repeat.

Σημαντικό ότι υπάρχει ποικιλία στην ένταση και στο στυλ των συνθέσεων και ξεκινώντας με headbanging θα καταλήξετε να κάνετε ερωτική εξομολόγηση με το υπέροχο “Spring song”.

Θεωρώ ότι πρόκειται για άλμα για το συγκρότημα και ότι πλέον δεν έχει πισωγύρισμα.
Εύκολα στην δεκάδα του 2018.