Πρώτη έκπληξη της βραδιάς ήταν η διοργάνωση που ήταν στα αλήθεια άψογη. Το live ξεκίνησε όπως ακριβώς έλεγε το πρόγραμμα, η μπάντα έπαιξε μιάμιση ώρα  και ο κόσμος μετά το τέλος του live, είχε χρόνο να απολαύσει την μπύρα του και να προλάβει και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να γυρίσει νωρίς σπίτι του, μιας και η Δευτέρα είναι εργάσιμη. Κάτι πολύ σημαντικό και δυστυχώς, όχι τόσο συχνό για τα ελληνικά δεδομένα.

Καθαρά στα της συναυλίας τώρα, οι need επί σκηνής ήταν εξαιρετικοί. Πέρα από τα κομμάτια του νέου δίσκου, έπαιξαν και κομμάτια από το Siamese God. Ηχητικά η βραδιά είχε κάποια προβλήματα. Τα φωνητικά ήταν πιο χαμηλά απ’ ότι έπρεπε αρκετές φορές όπως χαμηλά ήταν και τα πλήκτρα. Οι νέοι στη μπάντα, Στέλιος και Βίκτωρας στο μπάσο και φωνή αντίστοιχα, φάνηκαν λίγο ψαρωμένοι με τον Στέλιο να κάνει και κάποια λάθη τα οποία όμως δεν επηρέασαν την γενικότερη εμφάνιση της μπάντας που φάνηκε πολύ δεμένη.

Η ενέργεια υπήρχε σε περίσσεια πάνω στη σκηνή με την μπάντα να την μεταφέρη με μεγάλη ευκολία από τη σκηνή στο κόσμο που τους ακολουθούσε και τους επευφημούσε σε κάθε ευκαιρία. Ο τραγουδιστής της μπάντας Γιάννης έδειξε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός front-man με σπουδαία φωνή. Πιο συγκεκριμένα όταν έφτασε η ώρα για το “Mother Madness” η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική με τον ίδιο μάλιστα να βουρκώνει. Ο Αντώνης πίσω από τα πλήκτρα, πλαισίωνε εξαιρετικά και με τα δεύτερα φωνητικά του αλλά και με τα black. Τα καινούρια κομμάτια είναι σχετικά μακροσκελή και αρκετά διαφορετικά από τα παλαιότερα. Οι need έχοντας πια και το ORVAM στο ρεπερτόριο τους ανεβαίνουν πολλά επίπεδα και μπορούν θεωρούνται από τις καλύτερες μπάντες που έχει παράγει η χώρα μας.

Γενικά ήταν μια πολύ ευχάριστη κυριακάτικη έξοδος από κάθε άποψη. Η μπάντα απέδωσε τα αναμενόμενα, ο κόσμος αν και όχι πάρα πολύς ήταν πάρα πολύ θερμός και η διοργάνωση αψεγάδιαστη. Εύχομαι και σε άλλες τέτοιες διοργανώσεις με ελληνικές μπάντες να παρουσιάζουν την δουλειά τους με τους δικούς του όρους και τρόπους και όχι μόνο σαν support σε μεγάλες μπάντες.

Λευτέρης Σταθάρας