Οι MSG του μέγιστου Michael Schenker θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ “Universal” από την Atomic Fire Records στις 27 Μαΐου με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο, “Immortal”.

Συγκεκριμένα, εκτός του Ronnie Romero- ο οποίος θα είναι ο τραγουδιστής στην περιοδεία- συμμετέχουν οι: Michael Kiske (Helloween)και Ralf Scheepers (Primal Fear) στα φωνητικά, Steve Mann (Lionheart) στα πλήκτρα, Simon Phillips (Toto, The Who), Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner), Bobby Rondinelli (Rainbow) και Bodo Schopf (Eloy) στα τύμπανα, καθώς και Bob Daisley (Black Sabbath), Barry Sparks (Malmsteen, Dokken), Barend Courbois (Blind Guardian, Zakk Wylde) στο μπάσο. Τέλος, ο Tony Carey (Rainbow) συμμετέχει στα πλήκτρα σαν very special guest.

Βασικό ρόλο στο άλμπουμ έπαιξε για μια ακόμα φορά ο Michael Voss, στα στούντιο του οποίου έγινε η παραγωγή. «O Michael Voss είναι πάντα χαρούμενος όταν περιμένει μέχρι να δουλέψω μια ιδέα και αφιερώνει χρόνο στο να γνωρίσει ένα τραγούδι, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις ιδέες του για τα φωνητικά», λέει ο Schenker. «Μετά δουλεύουμε τα τύμπανα, το μπάσο, τα πλήκτρα μαζί. Πάντα έχει πολλές ιδέες στο μανίκι του», συνεχίζει.

Στο άλμπουμ περιέχεται και ένα τραγούδι-φόρος τιμής στον Ronnie James Dio, το “A King Has Gone”, στο οποίο τραγουδάει ο Michael Kiske, ενώ η rhythm section των Rondinelli-Daisley είναι Rainbow και τα πλήκτρα του Carey παραπέμπουν στο “Tarot Woman” του θρυλικού “Rising” του 1976.