Ο Γερμανός κιθαρίστας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, “Diamonds Unlocked II” για τις 30 Ιουλίου από την Steamhammer/SPV.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ διασκευών, το πρώτο μέρος είχε κυκλοφορήσει το 2007, που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, το οποίο περιέχει τραγούδια όπως το “There’s Only One Way To Rock” του Sammy Hagar, «ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του», δηλώνει ο Axel. «Είναι τρελό και γεμάτο ενέργεια. Μου αρέσει επίσης και η ζωντανή εκτέλεση των Van Halen, αλλά δεν ήθελα να ανταγωνιστώ με τον Eddie, γιατί ο Eddie Van Halen είναι ένας και μοναδικός. R.I.P.!»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό lyric video

Για το “Lady Of The Lake” των Rainbow λέει: «Για τον όποιο λόγο αυτό το τραγούδι δεν το έπαιξαν live ποτέ. Εμείς επιλέξαμε την demo εκτέλεση από την deluxe έκδοση προσθέτοντας μερικές πινελιές Axel Rudi Pell.

Από τις επιλογές του Γερμανού κιθαρίστα δεν λείπει και ένα πολύ πιο μοντέρνο τραγούδι, όπως το “Rock’n’Roll Queen” των Subways(!). «Πάντοτε μου άρεσε αυτό το τραγούδι και έτυχε να το ακούσω ξανά στην τηλεόραση πριν από μερικές εβδομάδες. Μειώσαμε το punk στοιχείο κάπως και το μετατρέψαμε σε έναν heavy rock ύμνο», λέει ο Γερμανός κιθαρίστας.

Tracklisting: 
01. Der Schwarze Abt (Intro) 2:03
02. There’s Only One Way To Rock – original by Sammy Hagar 4:26
03. Lady Of The Lake – original by Rainbow 5:17
04. She’s A Lady – original by Paul Anka 4:04
05. Black Cat Woman – original by Geordie 4:25
06. Room With A View – original by Tony Carey 4:12
07. Sarah (You Take My Breath Away) – original by Chris Norman 4:51
08. Rock N’ Roll Queen – original by The Subways 3:19
09. Paint It Black – original by The Rolling Stones 6:03
10. I Put A Spell On You – original by Screamin´Jay Hawkins 4:24
11. Eagle – original by AΒΒΑ 6:53